25. november 2020
Der var lykønskninger fra det socialdemokratiske bagland, da Atrid Krag dukkede på til Gersager Festival. Foto: Emil Kristensen
gallery icon

Se billedserie

Der var lykønskninger fra det socialdemokratiske bagland, da Atrid Krag dukkede på til Gersager Festival. Foto: Emil Kristensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Astrid Krag gæstede Gersagerparken: Jeg bliver rasende, når der er skyderier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Astrid Krag gæstede Gersagerparken: Jeg bliver rasende, når der er skyderier
Sydkysten - 29. juni 2019 kl. 15:14
Af Emil Abkjær Kristensen

Lokale socialdemokrater stod klar med blomster og gaver, da Astrid Krag gæstede Gersager Festivalen lørdag formiddag.

arrow Læs også: Gersagerparken fester for fællesskabet

-Vi er så stolte af dig, lød det fra flere, mens der blev givet krammere og uddelt blomster.

Gersager Festivalen var Astrid Krags første officielle besøg, efter hun i torsdags blev udnævnt som Danmarks nye social- og indenrigsminister.

-Det er et fantastisk sted at starte. Gersagerparken er et af de steder, jeg har været i valgkampen og et af de steder, hvor folk har stemt på mig. Samtidig er det en god mulighed for at hilse på baglandet, der har knoklet under valgkampen, siger Astrid Krag.

-Der vil helt sikkert komme nogle tunge opgaver de kommende dage, så det er dejligt at kunne starte lidt blødt ud, siger Astrid Krag.

Hun havde taget to, Karla og Bjørn, af sine tre børn med.

Rasende over skudepisoden

Hun knyttede også et par ord til den skudepisode, der kastede en skygge over Gersagerparken i sidste uge.

-Jeg bliver så rasende, når der skydes. Det er dybt forkasteligt. Der er en masse beboere, der tages som gidsler, og det er med til at ændre omverdenens syn på området, siger hun.

-Jeg ved, hvad området også er, og derfor er jeg her også idag. Og netop i dag er det endnu vigtigere at vise, at vi ikke vil acceptere den slags, siger Astrid Krag.

Hårdt arbejde venter

Som mange ved trak regeringsforhandlingerne ud, og det betyder, at Astrid Krag og de øvrige ministre får nok at se til henover sommeren. Først gælder de økonomiske forhandlinger mellem regeringen, regioner og kommuner, som har været sat på standby på grund af valget.

-Det bliver nok ikke til så meget sommerferie i år, men omvendt glæder jeg mig bare til at komme i gang med arbejdet. Det gør vi allesammen, siger Astrid Krag.

Hun kan ikke sige meget om konkrete politiske tiltag endnu, men hun fortæller, at hun som social- og indenrigsminister vil arbejde for at mindske uligheden i Danmark.

-Danmark er for lille et land til at have så stor ulighed. Vi har blandt andet fået flere unge hjemløse og flere fattige børn. Som regering vil vi gerne måles på, hvad vi gør for de socialt udsatte og dem, der lever på kanten.

Det er ikke kun uligheden mellem rig og fattig, der skal gøres op med, forklarer Astrid Krag. Det er også uligheden på tværs af landet. Der skal, ifølge hende, ikke være forskel på den hjælp man får i forskellige kommuner.

-Man skal være tryg ved, at man som borger får den samme behandling, selvom man bor i en af udkantskommunerne, siger Astrid Krag.

Derfor er en af de opgaver, hun vil kaste sig over, den omdiskuterede udligningsordning, der skal udligne den økonomiske forskel mellem rige og fattige kommuner.

-Det er det princip vores velfærdsstat bygger på. Det handler om, at vi løfter i flok, og derfor skal vi have en mere fair fordeling af økonomien, siger Astrid Krag.

Hun er en del af den første rene socialdemokratiske regering i knap 40 år.

-Det kan blive en fordel i forhold til at arbejde bredt i Folketinget. Vi har hele tiden sagt, at vi ikke kan det hele med et samarbejdsparti, men vi kan en masse med flere forskellige, siger Astrid Krag.

S-regeringen er dog bundet af det aftalepapir, som den har lavet med SF, De Radikale og Enhedslisten, der danner regeringens parlamentariske grundlag.

-Vi vil gerne gøre op med blokpolitikken, og der har en et-parti regering en fordel, siger hun.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?