5. august 2021
Carsten Mindegaard viste i en tidlig alder lederevner og er i dag administrerende direktør af LM Byg.
Carsten Mindegaard viste i en tidlig alder lederevner og er i dag administrerende direktør af LM Byg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ambitiøs betonspecialist fylder rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ambitiøs betonspecialist fylder rundt
Sydkysten - 16. januar 2016 kl. 15:13

Som katten på vejen er Carsten Mindegaard sin egen, og hans vej frem mod dagens position som administrerende direktør og ejer af LM Byg A/S i Greve er mere end usædvanlig med en fortid som thaibokser, en uddannelse som automekaniker, handelsskoleuddannelse og sælgerjob, der blev fulgt op med et par års arbejde som jord- og betonarbejder og en uddannelse til bygningskonstruktør.

Men egentlig har der aldrig været tvivl om, at Carsten Mindegaard en dag skulle ende som betonentreprenør, for han voksede op side om side med betonvirksomheden LM Byg A/S, der blev stiftet af hans far i 1987 og aldrig har haft et negativt resultat.

Generationsskiftet kom i 2008, da Carsten Mindegaard som 32-årig satte sig for bordenden i LM Byg A/S for med medarbejderne som nav og drivkraft at søsætte en ambitiøs plan om at udvikle virksomheden til en af landets førende betonvirksomheder med speciale i råhusbyggeri og hovedentrepriser. Mens andre byggevirksomheder droslede ned og gik i hi for en historisk voldsom krise, igangsatte Carsten Mindegaard med skarp og målrettet fokus på virksomhedens drift og nye ledelsesformer en benhård specialisering, der skabte grundlaget til den fornyelse og vækst, som siden har været et kendetegn for virksomhedens udvikling.

Nye effektive redskaber til styring af kvalitet, økonomi og risici blev implementeret, nye administrative rutiner så dagens lys, og kronen på værket blev sat med etablering af en ny professionel bestyrelse med finansmanden Lars Christian Brask som formand.

Derefter tog Carsten Mindegaard fat på at udvide medarbejderstaben gennem målrettet rekruttering af markedets stærkeste betonkompetencer.

Siden er det - med afsæt i en fælles ambition om sammen med dybt engagerede medarbejdere i et unikt kulturfællesskab at udvikle virksomheden til en af landets førende specialiserede betonvirksomheder - gået rigtig stærkt.

Over de seneste fire år har den nu 29-årige virksomhed mere end fordoblet sine aktiviteter, sidste efterår flyttede virksomheden fra Havdrup til et nyt stort domicil i Greve, og på sin 40 års fødselsdag er Carsten Mindegaard på vej med alle tiders bedste regnskab, der viser en omsætning i størrelsesordenen 400 millioner kroner og et overskud på vej mod 30 millioner kroner.

Nye jern i ilden
Men som klassisk, dynamisk iværksætter er Carsten Mindegaard ikke standset ved den ambitiøse udvikling af LM Byg A/S, der - blandt andet med byggeriet af nyt superfængsel på Falster samt store opgaver for Novo og Skanska - i dag står på spring til en position blandt de største og mest professionelle betonvirksomheder på markedet.

Således sætter Carsten Mindegaard, der deler al sin tid mellem firma, familie og venner, konstant nye skibe i søen, og blandt andet søsatte han sammen med den internationalt anerkendte danske designer Jessica Vedel sidste efterår et nyt eksklusivt interiør- og designfirma.

Firmaets første opgave er - foruden byggerådgivning - totalindretning af interiør og design i en ny privat herskabsbolig på Manhattans Trump Avenue til datteren af den karismatiske byggematador Donald Trump. Privat bor Carsten Mindegaard i Solrød

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?