

Se billedserie
- Publikum skal virkelig blive stresset, når de ser på jer to, lyder det op til skuespillerne på scenen.
- Og du skal ligne en, der lige er faldet ned fra månen.

Manuskriptforfatter Pia Foldager og instruktør Birgithe Rasmussen, forklarer skuespillerne fra Vallensbæk Amatørteater, hvordan de får revy-sketchen til at sidde lige i skabet.
De står på scenen på Egholmskolen, hvor de øver til årets revy, der spiller fra mandag 28. oktober til fredag 1. november,
Og det er ikke en hvilken som helst revy, de er ved at stable på benene. Det er en jubilæumsrevy, der markerer, at det i år er 25 år siden, at Vallensbæk Amatørteater blev stiftet.
- I år kommer revyen selvfølgelig til at kredse lidt om jubilæumstemaet, men som altid tager vi også udgangspunkt i de sager og historier, folk kender fra medierne, siger Anette Strini Stryhn, der er formand for Vallensbæk Amatør Teater.
Anette Strini Stryhn var selv med til at starte teatret for 25 år siden, og hun er, udover sin søster Birgithe Rasmussen, den eneste, der har været med gennem alle årene. Og der er en overskyggende grund til, at hun bliver ved.
- Det er jo bare sjovt, for pokker. Man kan tosse rundt og te sig åndssvagt, og så bliver man bare i godt humør af at være her, siger Anette Strini Stryhn.

Vallensbæk Amatørteater består af omtrent 20 faste medlemmer, som er alt fra skuespillere og instruktører til scenearbejdere og musikere. Og på tirsdagene, hvor de indtager Egholmskolen for at øve er der som regel 12-15 personer, der er med.
- Vi er så mange forskellige mennesker med forskellige baggrunde, men det skaber en helt exceptionel energi, og det er jo bare stort, når vi i samarbejde får noget op at stå, siger Anette Strini Stryhn.
Vallensbæk Amatør Teaters sæson varer et helt år, og kulminerer som regel i slutningen af oktober, hvor de opfører stykket fem gange på en uge og holder generalprøve og forpremiere.
- Det er en vild uge, hvor vi bare er der for hinanden. Vi er nærmest som en stor familie. Jeg melder mig på en måde ud af samfundet for det så intenst, at det er svært at passe sit daglige arbejde ved siden af.
I den uge tager alle del i opsætning af kulisser, pyntning af teatersalen og foyeren. Og så har teatret gennem årene opbygget et stort netværk af frivillige kræfter, der gerne giver en hånd med salg af billetter og mad og drikke til forestillingerne.
- Bagefter kan man godt være helt smadret og trænge til at puste ud, men der går ikke lang tid, før vi begynder at forberede os på revyen årte efter, siger Anette Strini Stryhn.
Sidste år indløste omkring 500 mennesker billet til de fem forestillinger, og det håber de på at overgå i år.
- Vi er allerede halvvejs, så jeg regner med, at der kommer nogle flere i år, siger Anette Strini Styhn.
Hun har mange gode minder fra sine 25 år i teatret, og et par af dem kom i 2014 og i 2016, hvor Vallensbæk Amatørteater vandt DM i revy i kategorierne bedste sketch og bedste shorty.
- Det var ret stort. Vi vandt foran 48 andre amatørteatre, så vi var stolte, siger hun.

Og noget tyder på, at formanden kommer til at samle endnu flere minder sammen. Hun har i hvert fald ikke tænkt sig at stoppe med teatret lige foreløbig.
- Jeg satser da også på at være her, når vi fejrer 30-års fødselsdag, siger hun.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her