6. august 2020
De mindste elsker iPad-gulvet, og de hopper glad rundt på det interaktive gulv, som holder ungerne i gang med sjove aktiviteter. PR-foto
De mindste elsker iPad-gulvet, og de hopper glad rundt på det interaktive gulv, som holder ungerne i gang med sjove aktiviteter. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Active Floor gør læring sjovt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Active Floor gør læring sjovt
Sydkysten - 31. december 2019 kl. 07:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg kan godt lide spillet, for jeg har to point, siger fireårige Gabriel og peger ned på gulvet, hvor der står "2".

For tre måneder siden fik daginstitutionen Syvhøjvænge i Vallensbæk Kommune installeret et såkaldt Active Floor - et interaktivt gulv med forskellige læringsspil, og som mest af alt ligner en kæmpe iPad. Spillepladen er en rektangulær vinylmåtte, og fra en computer i loftet bliver spillene projekteret ned på pladen.

Lige nu er Gabriel og en pige i færd med at spille vendespil. Børnene bruger fødderne til at navigere rundt på den digitale spilleplade.

Gabriel demonstrerer ved at træde ind på spillet og sætte foden på en af brikkerne. En græshoppe kommer til syne. Hurtigt glider Gabriel hen til en af de andre brikker, hvor græshoppe-makkeren rigtig nok gemmer sig. De børn og voksne, der har samlet sig omkring gulvet, jubler, og et smil breder sig i drengens ansigt.

Hos Syvhøjvænge, der i forvejen har en digital profil, er gulvet blevet en stor succes blandt børnene:

- De har været meget, meget interesserede i det og synes, det er vildt sjovt, fortæller daginstitutionsleder Mette Jakobsen og tilføjer:

- Gulvet motiverer børnene til selv at tage initiativ til fysisk aktivitet og læring, og de er rigtig gode til selv at navigere rundt i de forskellige spil. Og så er det jo en fantastisk mulighed for at kombinere bevægelse, leg og læring med det digitale.

Gulvet bliver brugt af hele daginstitutionen, og oftest i eftermiddagstimerne, hvor der blandt andet bliver sat dansevideoer på, og børnene giver den gas med 'Gangnam Style'. Ellers er vendespillet, et zombiespil og et fodboldspil blandt favoritterne hos de små. Til vuggestuebørnene er der en række sansespil - blandt andet et, hvor de skal skubbe til nogle blade.

- Active Floor har mange læringsperspektiver. Samtidig er der det digitale aspekt, hvor børnene lærer at bruge teknologi på en anden måde og ikke kun individuelt, som vi kender det fra en iPad, siger Simone Würtz, der er konceptudvikler hos Active Floor og tilføjer:

- Det gør læring sjovt. Når du bevæger dig og griner, sidder det, du lærer, lettere fast.

På gulvet i Syvhøjvænge har Gabriel hevet vendespillets sidste stik hjem og vifter grinende med armene, mens han danser en lille dans. Nogle af drengene, der har kigget på, vil gerne spille fodbold, og pædagogerne hjælper dem med at sætte spillet i gang.

- Der var rødt kort! råber en af drengene, mens de griner og med fødder og hænder jagter bolden, der suser frem og tilbage på banen. Og så er spillet ellers i gang.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?