11. juli 2020
Birgitte Possing er internationalt anerkendt for sit arbejde om biografiernes blikke på deres hovedpersoner, deres fortællestrategier, køn, arketyper og etik. Pressefoto.
Birgitte Possing er internationalt anerkendt for sit arbejde om biografiernes blikke på deres hovedpersoner, deres fortællestrategier, køn, arketyper og etik. Pressefoto.
Foto: STAMERS KONTOR
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: ARKEN iniviterer dig ind i biografien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ARKEN iniviterer dig ind i biografien
Sydkysten - 30. november 2019 kl. 09:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den historiske biografi har altid været en del af historien. Men i dag er den rykket så stærkt frem, at man taler om "den biografiske vending". Biografien står nu centralt i tiden, i historien og blandt publikum.

Bliv klogere på biografien som genre og få indblik i metoder til at forstå, fortælle og fortolke andres liv og værk, når kulturforsker og forfatter, dr. phil. Birgitte Possing med afsæt i særudstillingen Elsket af Picasso - Kærlighedens magt udforsker forholdet mellem biografi og kunst i et foredrag på ARKEN.

Hvordan fortælles en kunstnerbiografi, og hvordan påvirker det fortællingen og oplevelsen af kunstværket? Blev de kvinder, som Pablo Picasso portrætterede i sine værker, reduceret til muser og modeller, eller skal man i stedet forstå dem som stærke, uafhængige individer? Måske ligger svaret et sted midt imellem.

Lyt med torsdag den 5. december kl. 17.30, hvor Birgitte Possing blandt andet ser nærmere på, hvorfor biografien er så hyppigt brugt i (kunst)historiefortællingen.

Birgitte Possing er internationalt anerkendt for sit arbejde om biografiernes blikke på deres hovedpersoner, deres fortællestrategier, køn, arketyper og etik. I sin seneste udgivelse, bestsellerbogen Argumenter mod kvinder fra 2018, præsenterer Possing en perlerække af historier, hvor kompetente kvinder bebrejdes for at gøre for lidt, for meget eller forkert. Foredraget på ARKEN er gratis for gæster med entré til museet, men tilmelding er nødvendig via arken.dk/kalender.

Den anmelderroste særudstilling Elsket af Picasso - Kærlighedens magt viser talrige mesterværker fra Musée national Picasso-Paris' enestående samling. Udstillingen ser med nye øjne på Picassos skildringer af dem, som han elskede og fortæller for første gang historierne om Olga Khokhlova, Marie-Thérèse Walter, Dora Maar, Françoise Gilot og Jacqueline Roque som mere end Picassos muser og foretrukne motiver. Elsket af Picasso - Kærlighedens magt kan opleves på ARKEN til og med den 23. februar 2020.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?