18. oktober 2019
Brøndbys trup-lineup før kamp. Foto: Lars Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Brøndbys trup-lineup før kamp. Foto: Lars Rasmussen
Foto: LSR
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ærgerligt nederlag for Brøndby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ærgerligt nederlag for Brøndby
Sydkysten - 03. december 2018 kl. 15:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Uge 48 bliver ikke en af de uger, som Brøndby Volleyball Klubs volleyligakvinder vil tænke tilbage på med de varmeste følelser. Et 2-3-nederlag til Gentofte torsdag den 29. november og et sættab til Ikast KFUM lørdag den 1. december i en 3-1-sejr. Resultater som absolut giver panderynker i coachteamet.

Det var især et uacceptabelt stort antal servefejl på ikke mindre end 18 samt manglende kvalitet i servemodtagningen, der gjorde udslaget, og dette var selvfølgelig fremprovokeret af et godt servende Gentofte-hold. De upræcise modtagninger gav Gentofte gode muligheder for at forudsige hæverens valg af angreb, og dermed fik et godt kæmpende Gentofte-forsvar vendt mange af Brøndbys angreb til eget modangreb, hvor især Mathilde Jeppesen og Sofia Bisgaard havde stor succes. Manglende præcision betød ligeledes, at Brøndby slet ikke tilstrækkeligt fik udnyttet Mette Breuning og Taylor Alexander, som ellers må betragtes som den måske bedste centerduo i volleyligaen. De to havde de bedste kill-procenter, og havde muligheden for at udnytte dem været bedre, kunne det have gjort en forskel. Således vandt Taylor også 67 procent af sine angreb, mens kantangriberne lå under det halve i effektivitet. Taylors effektivitet suppleret med syv serveesser sikrede hende også TimeGruppen-prisen som bedste spiller.

Første sæt blev en tæt affære, hvor Brøndby efter at have været bagud med 13-17 i Taylor Alexanders serv rykkede fra 16-18 til 21-18. Gentofte tog igen føring ved 23-21 og havde tre sætbolde, inden Brøndby i anfører Eva Bangs serv gik til 28-26.

I andet og tredje sæt var det Gentofte, der tog føringen, og med et hav af servefejl - seks i tredje sæt - var det umuligt for Brøndby at lukke hullet, og Gentofte kunne tage begge sæt med henholdsvis 22 og 21 point til Brøndby. Brøndby kom igen i fjerde sæt, hvor det afgørende ryk til 17-10 blev taget, da Taylor Alexander leverede fem server i en servestime startende med tre esser. Hullet var lavet og holdt frem til sættets afslutning på 25-21.

Brøndby kom med 4-0 bedst fra start i det afgørende femte sæt, men Gentofte kæmpede sig tilbage, og i en spændende afslutning blev det Gentofte, der trak det længste strå og tog sejren med 15-13.

Om det var torsdagens dårlige oplevelse, den lange køretur, Ikast KFUM's gode spil eller noget helt fjerde, der var årsagen til, at Brøndby to dage efter lagde skidt ud mod Ikast, er uvist, men faktum er, at Ikast på server, som slog Brøndbys modtagning i stykker og rykkede fra 9-9 til 15-9. Et forspring de formåede at holde frem til sættets afslutning på 25-18.

I de efterfølgende tre sæt fik Brøndby bedre og bedre styr på spillet, og sætcifrene 25-19, 25-12 og 25-8 taler sit tydelige sprog. I andet sæt stod Autumn Jenkins, som fik TimeGruppen-prisen som bedste spiller, for seks angrebspoint og et servees, mens Mette Breuning i tredje og fjerde sæt havde et perfekt samarbejde med Tajma Muharemovic, som var alene på hæverposten - et samarbejde der resulterede i seks point på syv angreb. I blokaderne var Taylor Alexander dominerende og stod således for seks ud af Brøndbys 16 blokadepoint.

Med ugens resultater placerer Brøndby sig på en øjeblikkelig andenplads, tæt forfulgt af Gentofte, som har spillet en kamp mindre og med en sejr i deres næste kamp kan rykke foran Brøndby.

Næste opgaver for Brøndby bliver på lørdag den 8. december klokken 14.00, hvor Team Køge kommer på besøg i Stadionhal 1. Den 11. december går turen til Engelholm, hvor de svenske mestre bliver sidste prøvelse, før Brøndby skal kæmpe om årets pokalmesterskab, når der den 14. og 15. december spilles final-4, som for første gang er henlagt til Brøndbyhallen. Brøndby skal her spille semifinale mod Fortuna Odense, og vinderen skal om lørdagen spille mod vinderen af den anden semifinale, som står mellem Holte IF og Elite Volley Aarhus.