29. september 2021
PR-foto
PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældre Sagen besøgte andelslandsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældre Sagen besøgte andelslandsby
Sydkysten - 05. september 2021 kl. 11:10

Vallensbæk: Ældre Sagen Vallensbæk var på besøg i Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk den 17. august. Alle trodsede udsigten til regn, lyn og torden og kørte i samkørsel til Nyvang.

Stor var forundringen over at solen skinnede over Andelslandsbyen hele dagen. Vi skulle opleve alt "det gamle" fra midten af 1900 tallet. Efter at have kigget lidt i det første hus, som indeholdt en lille kopi af Nyvang provinssygehus, gammelt legetøjshandel, gammel frisørsalon, brevsamlingssted (posthus), lygtemager (blikkenslager) og meget mere, blev vi transporteret rundt i hele området af hestevogn trukket af to heste.

Ældre Sagens medlemmer passerede Frimenighedskirken, hvor præsten tidligere boede med sin familie, en Redningsstation (Falck) og mange andre spændende huse. Alle steder blev de informeret af frivillige, som vidste alt fra tidligere tid.

I et husmandssted fik medlemmerne serveret kaffe brygget på ½ Richs og ½ almindelige bønner. Alle var enige om, det var en ret speciel smag. Dertil serveret et lille stykke rugbrød med fedt og salt.

Alt var utrolig spændende at høre om. Efter køreturen blev der serveret frokost i Madam Blå. Derefter kunne man selv gå rundt og kigge på flere seværdigheder. Ved hjemkomsten til Vallensbæk blev vi overrasket over at høre hvilken uvejr der havde raset. 50 mm regn.

Stemmer du til kommunalvalget i år?