21. november 2017
Arkivfoto.
Arkivfoto.
Foto: Lars Ole Andersen / Media Næstved
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 68-årig fik nok: Satte blåt blink på taget og legede politimand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

68-årig fik nok: Satte blåt blink på taget og legede politimand
Sydkysten - 24. marts 2017 kl. 11:29
Af Petter Becker-Jostes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Har man nået en vis alder, er det slut med at lege politi og røvere - ikke mindst, hvis der er en ægte, pensioneret politimand i nærheden.

Det må være læren for en 68-årig mand, der forleden blev idømt 30 dages betinget fængsel ved Retten i Glostrup for at have udgivet sig for at være politibetjent.

Episoden fandt sted i slutningen af august sidste år ude foran den grillbar i Hvidovre, hvor manden går til hånde.

Ifølge den 68-åriges forklaring taber grillbaren omsætning, fordi udenlandske chauffører parkerer deres lastbiler langt ud over tidsbegrænsningen.

Det ville han sætte en stopper for, så han satte et blåt blink på taget af sin bil for at få de østeuropæiske chauffører til at tro, at han var fra politiet og dermed var beføjet til at give ordre til at flytte lastbilerne.

Mens han erkendte at have sat blinket på taget, nægtede han - blandt andet, forklarede han, fordi chaufførerne alligevel ikke taler dansk - at have sagt til chaufførerne, at han var fra politiet.

Det kunne en mand, der havde overværet hele seancen, til gengæld bevidne.

Sammen med sin far, der er pensioneret kriminalinspektør ved Rigspolitiets færdselsafdeling, sad han i sin parkerede bil.

De to havde snakket om lastbilernes ulovlige parkering og havde også lagt mærke til den 68-åriges adfærd, som i deres øjne virkede ukorrekt og mistænkelig for en politimand.

Da faren var dårligt gående, var det manden selv, der gik ud for at bede den 68-årige om at legitimere sig med tjenestenummer, som en betjent er forpligtet til.

Her overhørte han, hvordan den 68-årige sagde, at han var fra politiet. Da han bad den 68-årige om at legitimere sig, kørte denne fra stedet. Vidnet fik skrevet nummerpladen ned og anmeldte episoden til politiet.

Retten lagde ved strafudmålingen vægt på, at den 68-årige havde brugt både ord og fysiske genstande til at udgive sig for at være fra politiet. Derfor var det i rettens øjne ikke nok med en bøde, og manden blev idømt 30 dages betinget fængsel og 40 timers samfundstjeneste.

Om lastbilchaufførerne i øvrigt endte med at flytte deres lastbiler og fremover overholder tidsbegrænsningerne, melder historien intet om.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk