3. juli 2020
Arkivfoto fra Dagplejens Dag. Foto: Kim Matthäi Leland
Arkivfoto fra Dagplejens Dag. Foto: Kim Matthäi Leland
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 50 år med dagplejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 år med dagplejen
Sydkysten - 18. august 2018 kl. 07:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I efteråret 1968 blev det første barn afleveret hos en dagplejer i Vallensbæk Kommune, siden da har dagplejen været et populært valg for de mange forældre, der ønsker et mindre læringsmiljø i hjemmelige rammer

Dagplejen har som pasningstilbud ændret sig markant gennem tiden. I starten var der mulighed for pasning af børn mellem 0 og 12 år, og hver dagplejer havde op til 7 børn. I dag ser det noget anderledes ud.

- Vi har indskrevet børn op til 3 år. Den enkelte dagplejer har kun tre-fire børn, og vi kan derfor i høj grad indrette vores dagligdag og de pædagogiske aktiviteter efter de enkelte børns behov, siger lederen af dagplejen i Vallensbæk, Susanne Nielsen.

Børnene er dog også en del af et større socialt fællesskab.

- De kan blandt andet lege sammen i heldags-legestuen, ligesom børn og dagplejere mødes i nærmiljøet flere gange om ugen, fortæller hun.

Dagplejens 50 års jubilæum bliver fejret med en festlig sammenkomst på Korsagergård den 3. september kl. 15.30-17. Her vil der være musikalsk underholdning, Bamseven kigger forbi, og børnene kan blive malet af en ansigtsmaler. Og selvfølgelig er der både festlig lagkage, boller og frugt.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?