21. november 2019
Arkivfoto fra Dagplejens Dag. Foto: Kim Matthäi Leland
Arkivfoto fra Dagplejens Dag. Foto: Kim Matthäi Leland
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 50 år med dagplejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 år med dagplejen
Sydkysten - 18. august 2018 kl. 07:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I efteråret 1968 blev det første barn afleveret hos en dagplejer i Vallensbæk Kommune, siden da har dagplejen været et populært valg for de mange forældre, der ønsker et mindre læringsmiljø i hjemmelige rammer

Dagplejen har som pasningstilbud ændret sig markant gennem tiden. I starten var der mulighed for pasning af børn mellem 0 og 12 år, og hver dagplejer havde op til 7 børn. I dag ser det noget anderledes ud.

- Vi har indskrevet børn op til 3 år. Den enkelte dagplejer har kun tre-fire børn, og vi kan derfor i høj grad indrette vores dagligdag og de pædagogiske aktiviteter efter de enkelte børns behov, siger lederen af dagplejen i Vallensbæk, Susanne Nielsen.

Børnene er dog også en del af et større socialt fællesskab.

- De kan blandt andet lege sammen i heldags-legestuen, ligesom børn og dagplejere mødes i nærmiljøet flere gange om ugen, fortæller hun.

Dagplejens 50 års jubilæum bliver fejret med en festlig sammenkomst på Korsagergård den 3. september kl. 15.30-17. Her vil der være musikalsk underholdning, Bamseven kigger forbi, og børnene kan blive malet af en ansigtsmaler. Og selvfølgelig er der både festlig lagkage, boller og frugt.