22. september 2019
Lucas Norlander fra Krogårdskolen er blevet hædret for en novelle om alkoholkulturen i Danmark
Lucas Norlander fra Krogårdskolen er blevet hædret for en novelle om alkoholkulturen i Danmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 3. præmie i novellekonkurrence til Krogårdskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

3. præmie i novellekonkurrence til Krogårdskolen
Sydkysten - 24. marts 2019 kl. 06:34
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det blev Lucas Norlander fra 7. klasse på Krogårdskolen, der vandt 3. præmien (en delt 3. præmie) i GODAs landsdækkende novellekonkurrence.

I alt havde 362 elever fra 7. - 10. klasser indsendt en novelle om temaet unge & alkohol, hvor de tre bedste blev præmieret med et diplom samt penge til klassekassen.

- Nu skulle de feste, og alkoholen kom på bordet. Flaske efter flaske blev åbnet. Flaske efter flaske blev bundet. De voksne sad med kaffen på bordet. Børnene legede rundt ude på den fugtige græsplæne. Jeg selv sad og stirrede på den dejlige sprut. Et glas ville ikke skade. To ville da heller ikke gøre en forskel, tænkte jeg, skriver han blandt andet i sin novelle 'Trangen.'

- Lucas beskriver med et usædvanligt sprog for sin alder i stærke billeder, hvordan alkoholen til de voksnes fester fascinerer og lokker de unge. Samtidig vil han ikke svigte forældrenes tillid, og netop dette tema gik igen i mange af de øvrige indsendte noveller. Balancen mellem at bevare forældrenes tillid samtidig med, at ungdomslivet starter, er et dilemma, der optager mange af de unge. Elevernes historier giver derfor en god baggrund for at diskutere alkohol i klasserne, lyder det fra GODA (God Alkoholkultur, red.). Det er VSOD, brancheorganisation for vin- og spiritusimportører og grossister i Danmark, som står bag GODA.