21. september 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 3. klasse har erstattet nissegaver med juledonationer til Røde Kors

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

3. klasse har erstattet nissegaver med juledonationer til Røde Kors
Sydkysten - 08. december 2019 kl. 19:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Andesteg, marcipangris, rødkål og borddekoration. Det er nogle af de ting, som eleverne i 3.x på Havdrup Skole har givet donationer til i løbet af de første dage af december. Julen kan give ondt i maven og bekymringer, når man ikke har råd til julemaden, juletræet eller dekorationerne.

Derfor har 3.x i næstekærlighedens ånd valgt at takke nej til nissegaver til dem selv og i stedet hjælpe andre, der har mere brug for pengene.

I klassen plejer de i december at give hinanden nissegaver, sådan at hver elev i løbet af måneden modtager en gave til 25 kr. I år har eleverne valgt at bryde traditionen og i stedet valgt, at de hver dag op til juleaften åbner en låge i deres fælles julekalender, som består af 24 donationer til Røde Kors' julehjælp.

Hver låge i julekalenderen består af et billede og en kort historie om dagens donation fx var lågen med rødkål akkompagneret af en tekst om, hvad rødkål er, og hvorfor man spiser det til jul.

Det velgørende juleprojekt falder i god jord hos eleverne, som udtrykker stor glæde ved at kunne hjælpe andre børn og familier, og de savner ikke deres små nissegaver.

- I stedet for at få små gaver, som vi ikke bruger alligevel, så er det bedre, at vi kan hjælpe andre, der mangler penge, siger en af eleverne i klassen.

- Når man hjælper andre, så bliver man glad og føler, at man har gjort noget godt, tilføjer hun.

Ideen til donationerne er opstået i forældrerådet og er derefter blevet præsenteret for eleverne. Eleverne i klassen har stemt om, hvorvidt de synes, det er en god ide, og der var flertal for at gennemføre julekalenderen. Den fine, kreative julekalender, der hænger i klassen, er lavet af en af forældrene i forældrerådet, som selv har kreeret, klippet og klistret.

Har debatten om sexisme taget overhånd?