24. september 2020
Der skal bygges nye boliger i Vallensbæk Gårdhaver. PR-foto
Der skal bygges nye boliger i Vallensbæk Gårdhaver. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 279 nye boliger i Vallensbæk Gårdhaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

279 nye boliger i Vallensbæk Gårdhaver
Sydkysten - 28. oktober 2019 kl. 08:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fire åbne karrebygninger, grønne gårdhaver og moderne boliger. Vallensbæk Gårdhaver bliver et attraktivt boligkvarter med 279 nye boliger i forskellige størrelser mellem Vejlegårdsvej og Vejlegårdsparken

arrow Læs også: Grønt lys til 518 nye boliger i byhaven

På kommunalbestyrelsesmødet i oktober vedtog et flertal i kommunalbestyrelsen lokalplanen for Vallensbæk Gårdhaver - en plan, der skaber en helt ny bydel med 279 nye boliger.

Området på Vejlesvinget mellem Vejlegårdsvej og Vejlegårdsparken bliver med hjælp fra firmaet Rescale omdannet fra nedslidt industriområde til et moderne, grønt og attraktivt boligområde med etageboliger og grønne friarealer imellem bygningerne.

Borgmester Henrik Rasmussen siger:

- Visionen for Gårdhaverne er at skabe et grønt og tæt kvarter med gode udearealer, som indbyder til at blive brugt af beboerne. Samtidig løser vi de problemer, som naboerne oplever med værkstederne på området. Vi har lyttet til naboernes ønsker og udfordringer på begge sider af s-togs-banen, og det bærer den nye lokalplan præg af.

Søren Palmelund fra Rescale, der er bygherre på projektet, siger:

- Vi skaber en bebyggelse for alle generationer. Det gør vi med en variation i både boligstørrelse og type, som giver en god sammensætning af beboere i området. Vores ambition er at lave et byrum, der skaber aktivitet og samhørighed mellem beboerne. Vi danner rammerne for et godt socialt miljø.

Vallensbæk Gårdhaver bliver opført som fire åbne karrebygninger. De vender ryggen til s-togsbanen, og beliggenheden afskærmer støjen og skaber et roligt og beskyttet gårdmiljø.

Fra de øverste boliger bliver der udsigt over området og bugten mod syd. Den åbne struktur i byggeriet sikrer læ og et godt lys på altanerne og i haverne. Alle boligerne får et privat udendørsareal, enten en have eller en altan.

I byggeriet bliver der også gjort plads til at skabe et mindre lokalcenter med mulighed for i alt 1800 kvadratmeter detailhandel.

Bygningerne går fra seks til to etager. Efter høringsperioden imødekommer lokalplanen indsigelserne fra naboerne på Svenstrupvej og lader bygningerne være højest mod Vejlesvinget og Magrethevænget, som i forvejen er etageejendomme. Mod Svenstrupvej, som består af parcelhuse, nedtrappes højden, og her vil der højest være fire etager.

Den private udvikler Rescale, der står for at opføre byggeriet, har blandt andet bygget generationsboliger i Rødovre og er ligeledes i gang i Hillerød.

Har debatten om sexisme taget overhånd?