3. august 2021
Retten i Roskilde har idømt en 21-årig mand et halvt års betinget fængsel for røveri og afpresning. Arkivfoto: Katrine Wied
Retten i Roskilde har idømt en 21-årig mand et halvt års betinget fængsel for røveri og afpresning. Arkivfoto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 21-årig dømt for afpresning og røveri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

21-årig dømt for afpresning og røveri
Opdateret 09. juli 2021 kl. 14:04
Sydkysten - 09. juli 2021 kl. 06:57
Af Janus Spøhr

'Du skylder 20.000 kroner.' Sådan fik en person at vide af mindst to personer i forbindelse med en episode, der fandt sted i Greve.

En 21-årig mand er blevet idømt seks måneders betinget fængsel for både afpresning og røveri i forbindelse med hændelsen.

Den 21-årige mand nægtede sig skyldig, da hans sag skulle for Retten i Roskilde. Sammen med en anden og muligvis flere ukendte gerningsmænd truede han en person til at registrere an anden uskyldig persons kreditkort i Mobile Pay, så den dømte og hans medgerningsmænd kunne få overført pengene.

Gerningsmændene oplyste efterfølgende, at offerets skyldte dem 20.000 kroner. På offerets bopæl blev han afkrævet 5000 kroner, en pung, en iPad og en mobiltelefon, hvorfor han fik at vide, at han nu 'kun' skyldte 14.000 kroner. Han fik samtidig besked på, at han ikke måtte fortælle om episoden til nogen.

Retten i Roskilde fandt offerets forklaring troværdig, og sammenholdt med videoovervågning fra Hundige Station afviste retten den tiltaltes ønske om frifindelse.

Dommen er betinget, hvilket betyder, at den dømte ikke skal i fængsel, hvis han inden for et år ikke begår noget kriminelt. Retten lægger i sin afgørelse vægt på, at den dømte på gerningstidspunktet var 17 år gammel og at han har gode personlige forhold.

Udover den betingede dom skal han betale 4200 kroner til offeret.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?