29. november 2020
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 18-årig i kritisk tilstand efter arbejdsulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

18-årig i kritisk tilstand efter arbejdsulykke
Sydkysten - 26. oktober 2020 kl. 11:58
Af Søren Schaadt Larsen

En 18-årig mand svæver mellem liv og død efter en arbejdsulykke fredag morgen. Ulykken fandt sted på et salatgartneri på Sognevejen i Karlslunde, hvor den unge mands trøje blev fanget af en valse, da han arbejdede under et transportbånd. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

arrow Læs også: 18-årig død efter ulykke i gartneri: Arbejdsgiver får kritik af tilsyn

Valsen trak trøjen ind, hvilket strammede trøjen til, så han ikke kunne trække vejret, og den 18-årige mand var uden ilt i flere minutter inden kollegerne fandt ham, fik ham fri og fik givet ham livreddende førstehjælp.

Den 18-årige mand, som kommer fra Litauen, var ved at gøre rent under transportbåndet, tilsyneladende mens det stadig kørte. Politiet oplyser, at han fortsat er i kritisk tilstand og har ikke været i bevidsthed efter ulykken.

Politi og ambulance kom hurtigt til stedet, og Arbejdstilsynet blev tilkaldt umiddelbart efter. Myndighederne skal tage stilling til, om der er sket brud på arbejdsmiljølovgivningen i forbindelse med ulykken. Eksempelvis hvordan den 18-årige kunne gøre rent under maskineriet, mens det fortsat kørte, og hvorfor der ikke har været sikkerhedsmekanismer, som har slået båndet fra.

- Det burde ikke kunne ske. Vi skal nu finde af, hvad er det for ting, der er sket, og om der er nogen, der skal stilles til ansvar, siger Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet afventer nu rapporten fra Arbejdstilsynet, hvorefter myndighederne i samarbejde vil tage stilling til, om der er sket brud på arbejdsmiljølovgivningen i forbindelse med ulykken.

arrow 18-årig død efter arbejdsulykke
28. oktober 2020 kl. 11:54 Opdateret: kl. 11:54
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?