14. oktober 2019
Rikke Friis Malver er initiativtager bag et nyt folkekøkken i Greve. Foto: Janus Spøhr
gallery icon

Se billedserie

Rikke Friis Malver er initiativtager bag et nyt folkekøkken i Greve. Foto: Janus Spøhr
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Mad kan mere end at mætte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Mad kan mere end at mætte
Sydkysten - 13. september 2018 kl. 17:15
Af Janus Spøhr
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvorfor sidde alene derhjemme en søndag og spise, når man kan møde nye mennesker over en middag i uformelle rammer. Sådan lyder det fra Rikke Friis Malver, der er initiativtager til et folkekøkken, der åbner for første gang i Greves borgerhus søndag den 30. september.

Planen er, at det skal finde sted hver den sidste søndag i måneden.

- Mad kan meget mere end at mætte. Det kan også noget socialt, siger hun, mens hun viser rundt i de lokaler, hvor hun håber, at borgere fra Greve vil samles til mad.

Der er plads til 60 hver gang, og Rikke vil stå for maden. Den skal hovedsagelig være økologisk, og så vil hun udfordre gæsterne med maden.

- Det er godt at prøve noget nyt en gang imellem. Det kan være grænseoverskridende, men der er ingen fordomme, kun et bord med mad og glade mennesker, siger Rikke og fortsætter:

- Det kan være, at man møder nye mennesker eller sin nabo på en ny måde.

Rikke Friis Malver har mange været til lignende arrangementer og har derfra fået inspiration til, hvordan det bedst kan tiltrække borgere at lave et folkekøkken. Bliver initiativet en succes, vil hun senere lave mad på bål og plante et grøntsags- samt urtebed uden for borgerhuset, hvorfra dele af maden skal komme fra.

- Der sker noget, når man er fire mennesker, der deler et måltid mad, for så snakker man pludselig sammen. Jeg håber, at det her bliver et samlingspunkt for børn, ældre og flygtninge. På sigt vil jeg gerne invitere indvandrere ind, så vi kan smage noget andet mad fra andre dele af verden. Flygtningene er lige ved siden af borgerhuset, og de har så meget at byde ind med, hvis de bliver spurgt, siger hun og forklarer, at hun også synes, at det er synd for ældre, når de ikke har nogen at spise mad sammen med.

- Mad kan samle folk og løfte en stemning. Ingen bliver uvenner over en middag, siger Rikke.

Hun arbejder til daglig i en børnehave i Herlev, hvor der er fokus på, at børnene skal være nysgerrige omkring maden.

- Jeg serverer et simpelt og godt måltid mad. Der kommer ikke noget fint mad og ingen duge på bordene. Der findes ingen gode take- awaysteder i Greve, så det her kan også være et alternativ til det for børnefamilierne, siger hun og forklarer, at mormorfade og stearinlys skal være med til at skabe en hyggelig og uformel stemning.

Vil man booke en plads til det første folkekøkken-arrangement, kan det gøres på www.place2book.com/da/list/em7244. Man kan også følge folkekøkkenet på Facebook-siden Rikkes baghave - det folkelige køkken og på Instagram, hvor man skal søge på Rikkesbaghave.

Spøhr