23. november 2017
Susanne Fiala startede Susandwich, da hun var 19 år gammel. Butikken har ligget på parkeringspladsen på hjørnet af Jerismosevej og Greve Strandvej i 18 år, og det vil den også gøre fremover, forsikrer hun. Bliver forslaget om ?Greve Kysthave? realiseret, rykker Susandwich nogle få meter tættere på Irma. Foto: Jane Aunsbjerg Villadsen
gallery icon

Se billedserie

Susanne Fiala startede Susandwich, da hun var 19 år gammel. Butikken har ligget på parkeringspladsen på hjørnet af Jerismosevej og Greve Strandvej i 18 år, og det vil den også gøre fremover, forsikrer hun. Bliver forslaget om ?Greve Kysthave? realiseret, rykker Susandwich nogle få meter tættere på Irma. Foto: Jane Aunsbjerg Villadsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Jeg bliver her de næste 20 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Jeg bliver her de næste 20 år
Sydkysten - 16. marts 2017 kl. 08:47
Af Jane Aunsbjerg Villadsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Susanne Fiala fik sig noget af en overraskelse, da hun i februar så illustrationerne af byggeriet "Greve Kysthave", som er foreslået på hjørnet af Greve Strandvej og Jerismosevej, i Sydkysten.

- Billederne viser, at jeg ikke er der, siger indehaveren af sandwichstedet Susandwich, som i 18 år har ligget på den parkeringsplads, hvor byggeriet er foreslået.

Hun fortæller, at hun godt nok er markeret på en plantegning af forslaget, men at hendes forretning ikke fremgår på resten af de illustrationer, som var at finde i avisen den 21. februar. Det skabte bekymring og forvirring blandt kunderne, som troede, at hun var nødt til at lukke, hvis byggeriet bliver til virkelighed.

- Det er så synd for dig, har kunderne sagt. De tror virkelig, at jeg ikke skal være her, fordi billederne ikke viser det. De ser jo ikke den lille plantegning, forklarer Susanne Fiala.

Heldigvis kan hun berolige kunderne med, at hun blot rykker cirka tre meter tættere på Irma, hvis "Greve Kysthave" bliver opført.

- Jeg bliver her de næste 20 år, siger hun med et smil og forklarer, at hun har en lejekontrakt på det.

Så hvis kunderne fortsat bakker op om hendes forretning, har hun ingen planer om at flytte eller lukke.

- Jeg var her først, som jeg altid siger, griner hun.

Forstår bekymringen

Byggeriet "Greve Kysthave" er foreslået i forbindelse med et nyt lokalplanforslag, som har været i høring siden den 3. marts. Forslaget har vakt debat blandt borgere såvel som politikere, fordi der lægges op til at tillade et byggeri i 14 meters højde og på 4 etager, mens den maksimale byggehøjde de fleste andre steder på strandvejen er 10,5 meter.

Ifølge idémændene bag "Greve Kysthave" kan byggeriet opføres med en højde på cirka 13,5 meter, men ikke inden for grænsen på 10,5 meter. Byggeriet skal nemlig have fire etager, for at der er økonomi i projektet for dem.

Fra sin plads midt på den omdiskuterede parkeringsplads har Susanne Fiala også mærket en del til debatten om det foreslåede byggeri.

- Jeg står midt i det hele, og jeg hører, hvad befolkningen i Greve siger. De er ikke tilfredse med højden. Det er egentlig ikke byggeriet - det er højden, det drejer sig om for dem, siger hun.

Selv mener hun også, at et byggeri over de 10,5 meter er for højt til strandvejsområdet, men derudover synes hun godt om ideen om det nye byggeri. Det kunne betyde, at området omkring parkeringspladsen blev væsentligt pænere, end det er i dag, mener hun.

Samtidig forstår hun godt, at naboerne har deres forbehold.

- Jeg bor jo ikke her, men hvis jeg boede her, ville jeg da også være bekymret, siger hun og forklarer, at de naboer, der kommer i hendes butik, er folk, som er stolte af deres lokalområde, og som ønsker at værne om det.

- Jeg startede, da jeg var 19 år gammel, og jeg har fulgt de her mennesker siden. De har virkelig deres hjerte placeret her. De er Greve-borgere, og de er stolte af at bo i byen, siger Susanne Fiala, som selv bor i Karlslunde.

Lokalplanforslaget om strandvejsområdet i Greve er i høring frem til den 28. april og kan findes på Greve Kommunes hjemmeside.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk