20. oktober 2018
Den unge DF?er går til valg med tre mærkesager: De unge, sikkerhed og tryghed samt borgere og velfærd. Christian Bülow vil arbejde for at få oprettet et decideret ungebyråd, som mødes en gang om måneden og kan sende forslag videre til behandling i kommunalbestyrelsen, og som skal høres i sager, som vedrører de unge. Foto: Petter Becker-Jostes
gallery icon

Se billedserie

Den unge DF?er går til valg med tre mærkesager: De unge, sikkerhed og tryghed samt borgere og velfærd. Christian Bülow vil arbejde for at få oprettet et decideret ungebyråd, som mødes en gang om måneden og kan sende forslag videre til behandling i kommunalbestyrelsen, og som skal høres i sager, som vedrører de unge. Foto: Petter Becker-Jostes
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ung DF'er: De unge er eksperterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ung DF'er: De unge er eksperterne
Sydkysten kommunalvalg - 06. november 2017 kl. 16:03
Af Petter Becker-Jostes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stemt ungt, står der på valgplakatens øverste højre hjørne. Et kryds ud for Christian Bülow er da også et kryds ud for den yngste kandidat til kommunalvalget i Vallensbæk.

Bliver han valgt ind, vil der komme fokus på de unge, for det mangler der i Vallensbæk, mener den unge DF'er. Som elevrådsformand på Pilehaveskolen måtte han kæmpe for at få en plads til eleverne i den styregruppe, der stod for den netop overståede renovering af skolen. Elevrådsarbejdet viste ham også, at man kan gøre en forskel ved for eksempel at få skaterramper eller en anden belysning på skolen.

- Det, jeg kunne lide ved at være elevrådsformand, var at kunne gøre en forskel for andre og måske ændre deres hverdag til det bedre. Det var en fed oplevelse, siger Christian Bülow.

I samme periode var kommunalvalget i 2013 lige på trapperne. Kandidaterne hængte deres plakater op, og Christian Bülow deltog i vælgermøder, og dermed var interessen for politik blevet vakt. Han tog de forskellige kandidattest og læste partiernes programmer for at finde ud af, hvor han hørte hjemme. Til sidst stod valget mellem Dansk Folkeparti og De Konservative, og da der var flest overensstemmelser med Christians Bülows egne holdninger og Dansk Folkepartis partiprogram, blev beslutningen taget.

Det valg fortryder han ikke. Hos De Konservative er der for stor uoverensstemmelse mellem det, partiet skriver på papiret, og det parti, man ser på Christiansborg, mener Christian Bülow. Nye Borgerlige er på den anden side heller ikke noget for ham:

- Jeg kan godt være lidt liberal på nogle områder, men flad skat på 40 procent er ikke mig, siger Christian Bülow.

Tre mærkesager
Den unge DF'er går til valg med tre mærkesager: De unge, sikkerhed og tryghed samt borgere og velfærd. Han vil arbejde for at få oprettet et decideret ungebyråd, som mødes en gang om måneden og kan sende forslag videre til behandling i kommunalbestyrelsen, og som skal høres i sager, som vedrører de unge. Han forestiller sig også, at ungebyrådet kan forvalte et budget på eksempelvis 100.000 kroner om året til fordel for unge i kommunen.

- Det er godt at have eksperterne med. Og eksperterne er de unge selv. De ved, hvad de mangler, siger Christian Bülow, som også ser et ungebyråd som en god måde at demokratisere de unge på.

Desuden mener han, at bygningerne, der tidligere husede HF, bør ombygges til studieboliger.

- Vi skal undgå centraliseringen, hvor alle skal ind til København. Har vi flere studieboliger, kan folk blive her.

Mange poster
Det er gået stærkt, siden den unge vallensbækker meldte sig ind i Dansk Folkepartis ungdomsorganisation, DFU. Han har allerede været formand for DFU på Københavns Omegn, men allerede gået af igen for at blive medlem af DFU's hovedbestyrelse. Han har været elevrådsformand på Solrød Gymnasium, men gået af igen for at hellige sig valgkampen i år.

Han er til gengæld stadig skolebestyrelsesmedlem på gymnasiet og formand for Kritiske Licensbetalere - organisationen, der oprindeligt blev stiftet af Morten Messerschmidt i 2002 for at kaste et kritisk blik på "venstredrejningen" i DR, og som genopstod for få måneder siden med Christian Bülow som ny formand. Så sent som i weekenden blev han også valgt til præsidiet i Ungdommens Nordiske Råd.

Der er altså mere end rigeligt at se til for den unge mand, der fyldte 18 år i april, men ikke for meget, mener han:

- Jeg kan rigtig godt lide at engagere mig. Jeg gør ikke noget halvt, jeg gør det 100 procent, siger Christian Bülow.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk