26. november 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skab fremgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skab fremgang
Sydkysten kommunalvalg - 08. november 2013 kl. 10:06

I forbindelse med vedtagelsen af budget 2014 fik SF igennem, at vi i Ishøj skal forsøge at etablere en innovationsforening. Vi har en traditionel erhvervsstruktur i vor kommune - meget fra den postindustrielle periode i 60'erne og i 70'erne. Vi mangler nogle mere videnstunge virksomheder - dem er der nemlig fremtid i.

Det er en kendt sag, at vi har en alt for stor arbejdsløshed - det er Ishøjs største problem. Endvidere at det gennemsnitlige uddannelsesniveau generelt er lavere end i sammenlignelige kommuner. Det kræver, at Jobhuset, i Vallensbæk, og kommunen med flere nytænker.

Det ser lykkeligvis ud til, at vi har "bundet" denne gang, når det drejer sig om arbejdsløshed. En meget langsomtkommendeoptismisme er berettiget, men det vil tage år at rette op på de skader, der skete i forbindelse med en fuldstændig håbløs økonomisk politik under VKO. Dette er senest dokumenteret i nyligt offentliggjort rapport. Noget af krisen kom udefra, men den økonomiske politik, den forrige regering førte, gav Danmark en maveplasker.

Ishøj er for nylig kåret som værende blandt de 20 mest erhvervsvenlige kommuner i landet. Et godt udgangspunkt for at tiltrække nye virksomheder med fremtid i. Den står på opkvalificering af ledige. Nu.

Vi får givetvis et større erhvervsareal i forbindelse med højhastighedsbanen, et lille plaster på såret. Naturstyrelsen prøver i øjeblikket at trække noget erhvervsjord "hjem" igen til en værdi af cirka 30 millioner kroner, penge som Ishøj så "snydes" for som salgsindtægt. Det må ikke lykkes for Naturstyrelsen. Altså hvem gider sidde i det grønne og drikke kaffe, mens et alenlangt højhastighedstog drøner lige forbi med 250 kilometer i timen?

Erhvervs- og beskæftigelsespolitik må tænkes meget langsigtet. Med indhentet inspiration fra andre kommuner vil vi i SF i forbindelse med budget 2015 foreslå et større beløb sat af til en "INNO-camp Ishøj 2015." En innovations-camp er et flerdagestræf, som involverer elever fra 8.-10. klasse, erhvervsskoleelever, gymnasier og lokale virksomheder. Her blandes elevgrupperne, og lokale private og kommunale virksomheder deler opgaver ud, som så skal løses innovativt.

Det kunne være ideer til, hvordan Ishøj kunne forbedre sit image udadtil, et stort problem. Joh, der skal findes et vinderhold. Det har kunnet lade sig gøre i andre kommuner med deltagelse af over 500 personer, så hvorfor ikke i Ishøj ? Vi har faciliteterne til det. Flere ideer haves, men det er da ønskeligt, at alle, der har mere eller mindre "skøre" ideer, byder ind. Kom så Ishøj - det er måske ved at være sidste skud i bøssen.

Niels Borre (SF)

Spidskandidat til byrådet

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?