15. juli 2020
Jens Abdelkader Dahmani (tv.) og Søren Wiborg er glade for det valgtekniske samarbejde mellem R og S. De håber, at Enhedslisten og SF også når at komme med.
Jens Abdelkader Dahmani (tv.) og Søren Wiborg er glade for det valgtekniske samarbejde mellem R og S. De håber, at Enhedslisten og SF også når at komme med.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: R og S går sammen i Vallensbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

R og S går sammen i Vallensbæk
Sydkysten kommunalvalg - 01. oktober 2017 kl. 08:11
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Spidskandidaterne Jens Abdelkader Dahmani (R) og Søren Wiborg (S) oplyser, at de to partier indgår valgforbund til kommunalvalget d. 21. november til kommunalbestyrelsen i Vallensbæk.

Jens Abdelkader Dahmani sætter følgende ord på:

- Vi har haft møder med Socialdemokratiet og erfaret, at der er gode ting, der samler os. Det væsentligste i det valgtekniske samarbejde er selvfølgelig at minimere stemmespildet, og ikke bare lade vælgernes stemmer gå til spilde.

Jens Abdelkader Dahmani fortsætter:

- Jeg havde gerne set, at vi havde fået et større centrum-venstre valgforbund i Vallensbæk, og glædede mig derfor over, at Enhedslisten og SF i et tidligere indlæg i Sydkysten inviterede til et bredt valgteknisk samarbejde. Jeg kan ikke se, hvorfor vi skal risikere at 1½ mandat måske går til de konservative og dermed monopol. Monopol er fortidens levn og det er sundt for Vallensbæk at udvikle strategi og vision uden at en fløj kan bestemme alt alene. Derfor er det ærgerligt, at særligt SF er imod.

Søren Wiborg er også en glad spidskandidat:

- Jeg har kendt Jens i mange år og deler mange af hans værdier. Det er vigtigt at understrege, at vi er to selvstændige partier, som går til valg på hver sin politik. Det er bare rigtig fornuftigt at minimere risikoen for stemmespild, når den konservative modstander er så stærk og har monopol.

Ifølge Søren Wiborgs ville Enhedslisten gerne have deltaget i et større valgforbund, mens SF takkede nej.

- Noget tyder på, at SF i Vallensbæk fortsat er styret af Niels Borre fra SF i Ishøj. Det er ærgerligt, for så ved vælgerne i Vallensbæk ikke, om den politik SF som fører her i kommunen rent faktisk er bundet op på, hvad SF i vores nabokommune mener, siger Søren Wiborg, som håber, partiet "besinder sig" inden den sidste frist den 9. oktober kl. 12.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?