13. december 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kølelifte til døde børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kølelifte til døde børn
Sydkysten debat - 13. marts 2018 kl. 10:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg vidste ikke, at en kølelift til døde børn findes, men det gør de. For eksempel i England benyttes der kølelifte på 90 procent af alle de engelske fødeafdelinger ifølge tal fra Landsforeningen Spædbarnsdød.

Når den største sorg rammer, og et spædbarn dør, er det vigtigt for forældrene at kunne tage sig tid til at sige ordentligt farvel. Her kommer en kølelift ind i billedet. Mange forældre til et dødt barn ønsker at kunne tage barnet med hjem fra hospitalet og sige farvel. På grund af forrådnelsesprocessen kan det blive problematisk at tage barnet med hjem. En babylift med køleelementer kan derfor give forældrene den fornødne tid til at kunne sige farvel til barnet på deres egen måde.

I Danmark har Herning Sygehus netop anskaffet kølelifte til deres fødeafdeling med henblik på at undgå, at forældrene til døde børn bliver yderligere stressede.

Denne form for førstehjælp er en hurtig hjælp for en familie, der er ramt af kaos og sorg. På landsplan dør hvert år omkring 400 spædbørn, så jeg ser gerne at alle vores fødeafdelinger får anskaffet kølelifte.

John Wennerwald (S)
Regionsrådsmedlem og byrådsmedlem i Solrød

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk