20. juli 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der er intet, der er gratis i offentlig forvaltning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er intet, der er gratis i offentlig forvaltning
Sydkysten debat - 13. marts 2018 kl. 04:44
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Intet er gratis, ej heller i offentlig forvaltning. Dette burde Solrød Kommunes kommunikation med borgere, foreninger og virksomheder reflektere over. Desværre er dette ikke tilfældet i dag, hvor besøgende på Solrød Kommunes hjemmeside fejlagtigt bliver oplyst om "gratis tilbud" og "gratis services". Offentlige services og tilbud er ikke "gratis", men skattefinansieret.

Når det offentlige, herunder kommunerne, udfører en service eller giver et tilbud, så bliver disse finansieret af den skat, som borgerne og virksomhederne betaler. I Solrød Kommune vil der være tale om kommuneskatten. Derfor er det en falsk varebetegnelse, når Solrød Kommune omtaler tilbud og services som værende gratis. I realiteten er kommunens tilbud og services skattefinansieret og bør beskrives og omtales som sådan. Bente og Bent fra kommunen går ikke "gratis" på arbejde, og det er ligeledes ikke "gratis" for kommunen at stille arbejdspladser medvidere til rådighed for Bente og Bent, da både strøm, telefon, kontorplads og IT skal være tilgængelige for dem.

Varde Kommune har allerede vist vejen frem på dette område, hvor kommunen efter kommunalvalget 2017 har omstillet sin kommunikation til at afspejle de reelle forhold i offentlig forvaltning og kalder derfor tilbud og services skattefinansieret.

Peter Sjølin
Medlem af Liberal Alliance i Solrød

Gyldenløves Kvarter 58 1.
Solrød Strand