19. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vi skal have en stadsarkitekt i Greve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vi skal have en stadsarkitekt i Greve
Sydkysten debat - 12. oktober 2021 kl. 13:04

Lars Bjarne Nielsen
Spidskandidat Radikale Venstre til Greve Byråd

En stadsarkitekt kan styre byplanlægningen efter langsigtede, bæredygtige principper og sikre så meget natur som muligt i nybyggeri. En stadsarkitekt kan sikre, at der stilles de rigtige krav i udbud til både nybyggeri og renovering, så helhed og kvalitet sikres. En stadsarkitekt kan sikre de eksisterende arkitektoniske værdier, vi har, og gøre dem mere klimavenlige, trygge og venlige at opholde sig i.

Den 3. oktober deltog jeg i Arkitekturens Dag på Holmeagerskolen arrangeret af arkitekt Line Stougaard, ARK OIE og Greve Museum. Her fik vi en gennemgang af Greves parcelhuskvarterers historie, og det særlige ved husene fra denne tid. Og mødet forstærkede mit ønske om en stadsarkitektfunktion i Greve.

Hovedpointen fra mødet er, at arkitekturens vigtigste opgave er at fremme samspillet mellem mennesker og omgivelser.

Det er overraskende at opdage, at mange af de "almindelige" typehuse vi kender, har særpræg og kvaliteter som dem, anerkendte arkitekter som Suenson, Gunnløgsson og Utzon tegnede, oven i købet ofte bygget af gode materialer. Derfor skal vi skønne på vore huse og forbedre kvartererne, så mennesker trives bedre i dem.

Alt det kan vi få fra en stadsarkitekt.

Rejser du til udlandet i år?