6. marts 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Valgplakater. En demokratisk nødvendighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Valgplakater. En demokratisk nødvendighed
Sydkysten debat - 23. februar 2021 kl. 13:54

Af Lars Bjarne Nielsen
Spidskandidat Radikale

Venstre
Venstre i Greve har rejst en underlig sag op til kommunevalget 2021. Man fornemmer, at partiet forsøger at sikre sig den bedst mulige position til skade for nye kandidater og partier.

Borgmesteren satte et punkt på februars byrådsmøde, om man kunne forbyde valgplakater. Det kan man ikke. De øvrige partier havde derudover frarådet punktet. Og det blev da også en underlig diskussion. Vi udenfor byrådet skulle åbenbart ikke høres. En mærkelig situation at sætte os i.

John Olsen (S) tilbød fornuftigt nok at indbyde alle partier til et fællesmøde. Det blev afholdt i tirsdags, uden at vi kunne aftale noget. Venstre vil enten have frie hænder eller ingen plakater overhovedet. Men her må Venstre erindres om, at de er det stærkeste parti. Økonomisk og mandskabsmæssigt.

Uden valgplakater har Venstre stadig uanede muligheder, som vi andre ikke har. For nye kandidater er det desuden helt afgørende at kunne vise ansigtet lige før valget. At pålægge os at undlade plakater er demokratisk problematisk. Det er ikke tillidsvækkende.

Hvis Venstre vil optræde ordentligt og skabe tillid, bør de ensidigt begrænse antallet af plakater. Så bliver der også plads på lygtepælene til andre partier.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?