9. marts 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Tid til samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Tid til samarbejde
Sydkysten debat - 22. januar 2021 kl. 12:41

Jette Andersen og Mikkel Witthøft

Byrådsmedlemmer fra
Socialdemokratiet i Greve

Det startede med, at Pensionisthaverne og 3 andre nyttehaver fik en vild takststigning på + 260 % - opkrævet ganske urimeligt med tilbagevirkende kraft. På den baggrund er Pensionisthaverne i Hundige desværre ophørt med at eksistere, ligesom flere andre nyttehaveforeninger i Greve ligger på gravens rand.

I december havde vi en lignende sag med Hundige Haveforening, som modsat de ovenfornævnte nyttehaver har små huse på matriklerne. Igen noget rod med betalingerne kunne vi konstatere, som foreningen er helt og aldeles uden skyld i.

Vores ophav gør, at disse sager har en særlig plads i vores politiske kompas. Det ved mange. Kolonihavelivet havde sit afsæt især i arbejderkulturen, og virker i dag som bekendt som frirum og vigtigt socialt mødested.

Vi har foreslået på byrådsmødet i december måned, at byrådet afholder et temamøde om hele området, med deltagelse af faglighed fra kolonihaveforbundet. Så vi én gang for alle kan danne en langsigtet ramme.

Vi afventer fortsat borgmesterens holdning til dette forslag. For nu er det tid til dels at samarbejde i byrådet og i særdeleshed samarbejde med foreningerne, så de kan få ro.

Er det en god idé at udnævne politikere til ambassadører?