29. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Sygehusene yder over evne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Sygehusene yder over evne
Sydkysten debat - 01. august 2019 kl. 13:13

Vores sundhedssystem er billig i drift. Det er en myte, at Danmark har et af de dyreste sundhedsvæsener i verden. De danske sundhedsudgifter ligger under gennemsnittet for de OECD-lande, som vi normalt sammenligner os med.

Regionerne og sygehusene har de seneste år leveret, hvad de er blevet bedt om, og mere til. Regionerne har sat rekord i behandling af patienter de seneste 15 år, hvor de har øget produktiviteten kraftigt.

Nyeste tal viser en stor stigning i aktiviteter på sygehusene og få ekstra ansatte. Fra 2009 til 2018 er der sket en stigning af kontakter på offentlige sygehuse på 39 pct. Samtidig er antallet af det sundhedsfaglige personale kun steget med 3,5 pct. I samme periode er antallet af patienter, der har brug for behandling i psykiatrien, steget fra 110.000 til 154.000. En del af stigningerne skyldes, at vi bliver ældre og at vores sundhedsvæsen bliver dygtigere til at behandle flere sygdomme. Den stadig højere aktivitet på hospitalerne og at vi alle ønsker de nyeste behandlinger, understreger behovet for at ressourcer og krav hænger sammen.

Sundhedsvæsenet har leveret og det vurderes, at alene det at fastholde den nuværende behandling for de kommende mange flere ældre koster en milliard kroner. Den nye regering har allerede luftet tanker om flere sygeplejersker, så det bliver spændende at følge økonomiforhandlingerne om sundhedsvæsenet efter sommerferien.

John Wennerwald (S)
Regions- og byråds- medlem i Solrød

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?