12. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Stressramte i Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Stressramte i Folketinget
Sydkysten debat - 25. april 2021 kl. 17:48

John Wennerwald
Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Folketingsmedlemmers brug af sygeorlov burde tages op til revision.

Reglerne for sygemeldinger i region- og byrådene er strammet op, så der skal afleveres lægeerklæringer ligesom fravær resulterer i fratræk af vederlag.

For folketingsmedlemmer er der ingen ændring. Der skal de kun sende en mail til Folketingets administration. Løn og vederlag fortsætter ind på kontoen.

De gode vilkår skal værdsættes og ikke misbruges med stress-sygemeldinger, som falder sammen med møg-sager, som skaber røre i vælgerhavet.

Den seneste tids sygemeldinger har desværre været af sådan en karakter, at det skaber grobund for tanker om snyd og bedrag. Almindelige lønmodtagere har ikke skyggen af samme muligheder og vilkår for at træde tilbage fra arbejdspresset i en periode for at få ro. Hvis de træder forkert eller sygemeldes i en længere periode, risikerer de at miste jobbet.

Alle kan blive syge og sygemeldes for at få ro til at komme til hægterne igen. Er man syg, så er man syg. Men systemet skal ikke udnyttes.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?