6. marts 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Stor risiko for en de facto lukning af aktivitetscentret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Stor risiko for en de facto lukning af aktivitetscentret
Sydkysten debat - 19. februar 2021 kl. 09:10

Steen Skovhus
Ishøjlisten

I Lokalavisen Sydkysten d. 17. februar forsøger formanden for Social og Sundhedsudvalget Merete Amdisen at mane et sejlivet rygte i jorden. Aktivitetscentret på Kærbo skal ikke lukke, siger hun. Men i samme artikel gør hun også klart, at det er intentionen at ændre de fysiske og organisatoriske rammer. Argumentationen er, at man ikke har kunnet komme på plejecentret på grund af den aktuelle corona-situation, men det gælder jo alle kommunens foreningslokaler.

Såfremt man vælger at flytte aktiviteterne væk fra Aktivitetscentret på Kærbo og ændre de organisatoriske rammer, vælger man reelt en de facto lukning.

De stærke hjemmeboende ældre placeres i Brohuset og de svækkede og sårbare hjemmeboende, samt plejehjemmets beboere, overlades til noget, der mere får karakter af et dagcenter.

De svækkede og sårbare ældre kan ikke selv transportere sig, hverken til brohuset eller til en af Ishøjs øvrige foreninger. De er i behov for transport og personlig støtte.

Den synergi, der er kernen i Aktivitetscentret, den som opstår mellem de frivillige, de stærkere selvhjulpne ældre og Kærbos beboere, i såvel plejeboligerne som på plejehjemmet, vil forsvinde og afstedkomme et enormt tab.

Et kvalitativt ældreliv skabes ikke ved at adskille, men ved at skabe gode fællesskaber og ved at kunne deltage i forskellige kulturelle aktiviteter, samt ved at kunne bygge bro og skabe relationer mellem ældre i forskellige livsituationer.

De stærke ældre skal nok klare sig, men de svækkede og sårbare, dem som profiterer af samværet med de mere aktive, tabes.

Mange undersøgelser viser da også, at ældre der indgår i gode relationer og deltager i kulturelle aktiviteter, oplever en forbedret livskvalitet og opnår derved også en langt bedre alderdom.

Dette gælder også for dem, der bor på vores plejehjem.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?