24. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Sorteper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Sorteper
Sydkysten debat - 31. maj 2021 kl. 18:19

John Wennerwald
Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mulighederne for at finde et nyd sted på Danmarkskortet til udrejsecentret forsvinder som dug for solen. Udrejsecentret med 257 mennesker ligger i dag på Kærshovedgård ved Ikast i Jylland. Det er enten afviste asylansøgere eller mennesker som er dømt til udvisning. Nogle er kriminelle og andre er ikke.

Kommunalvalget er lige om hjørnet og ingen kommunalpolitiker eller borgmester vil sige ja tak til et center med flere hundrede afviste asylansøgere eller udvisningsdømte. Som vi så det med naboerne til den øde ø Lindholm og Langeland, vil borgerne protestere og lave larm.

Efter kommunalvalget kan der være en lille mulighed for at få placeret centret et nyt sted, men det afhænger af løsningen.

Måske er den bedste løsning at splitte det nuværende center op i flere små enheder, så der er mere overblik og kontrol med beboerne. Det vil også give naboerne en følelse af, at der ikke er flere hundrede mennesker som "kommer til byen".

København kunne også komme i spil, da det nok ikke opdages, at der kommer nye beboere til i samme grad, som i små lokalsamfund med et par hundrede indbyggere.

På den anden side er der et flertal i folketinget, som ønsker at forholdene skal være så forfærdelige, at beboerne selv smutter ud af landet.

Den er ikke nem...

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?