6. juni 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Skal vi igen lade lastbiler ramme vores hus ?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Skal vi igen lade lastbiler ramme vores hus ?
Sydkysten debat - 19. maj 2020 kl. 12:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I forbindelse med diskussionen om placeringen af senior boliger i Vallensbæk Nord, ønsker vi at komme med følgende kommentar: Siden 2008, da vi købte huset, har lastbiler to gange kørt ind i vores hus og hver gang lavet skader som det kostet ca. kr. 80.000 at udbedre. Dette skyldes, at det er meget svært at vende lastbiler på Løkkekrogen. Infrastrukturen her er ikke egnet til at være en byggeplads. Desuden vil dette påtænkte byggeri være en trussel mod en tryg og sikker færdsel for børn til og fra de mange børneinstitutioner og til Pilehaveskolen.

Vi kan godt se, at der er et behov for flere senior-egnede boliger i Nord, men området ved regnvandssøen er udlagt som rekreativt område ifølge kommuneplanen fra 2016 og må ikke bebygges. Der er andre områder i Nord, der er bedre egnede, f.eks en forlængelse af Pilehavehus mod nord, eller opførelse på det tomme areal vest for VUC.

Vallensbæk kommune har investeret mange penge i strand- og havnområderne. Der er lavet "fodbold-golf" ved Brøndbyvej. Der er renoveret området mellem Holbæk motorvej og Horsbred/¬Nørrebred/-Syvhøjsvænge med legeplads m.m.. Desuden er der fornylig etableret Hjertestien og Det Grønne Strøg i Syd. Hvad er der lavet her i Nord, der kan være til glæde for beboere i Nordmarken ? Det eneste grønne rekreativt område vi har, vil kommunen nu sløjfe for at bygge senior boliger.

Vi havde ellers forestillet os, at dette eneste grønne åndehul i hele området kunne udvikles til gadekær og park, hvor træer bevares, med rollator-venlige stier og med bænke, hvor vores ældre borgere har mulighed for at nyde fuglene i søen. Der hvor det kunne være muligt at motionere omkring søen og fortsat være et yndet udflugtsmål for områdets mange børn fra de mange og forskellige institutioner. Der, hvor børnene bliver klogere på haletudser, sommerfuglelavernes udvikling og eksistensen af f.eks. krabbeedderkopper.

Borgmesteren siger: "Jeg hører tit, at det er det sidste grønne område, men det er det ikke. Når først (senior boligerne) er der, så bliver de glade for det. Vi hørte folk var glade for, at området bliver bebygget." Dette er simpelthen ikke rigtigt. Vi der bor i området vil have et rekreativt område og ikke boliger rundt om regnvandssøen. Det kan være, borgmesteren kun hører det, han gerne vil høre.

Kære borgmester: Bevæg dig 4 - 5 kilometer herop, tilse området og snak med os beboere.

Suzanne og Bruce Sanders
Løkkekrogen 32,

Vallensbæk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?