5. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Plastik og skraldespande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Plastik og skraldespande
Sydkysten debat - 30. juni 2020 kl. 14:34
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Til miljøminister Lea Wermelin.

For et stykke tid siden - fik vi besked om at spare på plastik og fik derfor en prisforhøjelse på plastik.

Nu har vi fået nye skraldespande, hold da helt k..., hvor de stinker efter kort tid, og så skal der sorteres, så i dag bruger vi flere plastikposer end før. Eksempel kød som ligger i en plastbakke, den må skylles og i en plastpose. Så skal vi bruge en pose til dåsen og kapslen, en pose til papir fra havregryn, en pose til restaffald, en pose til madaffald, en pose til pap, en pose til glas. Heldigvis ikke en pose til aviser.

Før alt dette kunne man nøjes med at bruge en pose til køkken, papir, pap, dåse, kapsel, plastaffald med videre, som man tømte, når den var fuld eller måske lugtede.

Og nu vil I have, vi skal sortere mere - vel igen med et frobrug af plastposer. Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvor mange der har plads til en genbrugsplads i køkkenet, for vi har det ikke. Hvor mange lastbiler skal der bruges til afhentning af 10 forskellige slags affald og fortovs/haveaffald?

Det kan godt være, at det er billigere for staten, men det er blevet meget dyrere med plastposer og vand til at rense skraldespande med. Før vi fik nye poser hver uge.

Når vi nu bor i et dejligt land som Danmark, hvorfor skal veje og stræder proppes med skraldespande. Her, hvor vi bor, fylder skraldespande det halve af voreas areal ud mod vejen. Det er ikke det kønneste syn.

Nu ved jeg ikke, om det er Greve Kommune, der vil spare, men jeg synes, at vores miljø/madaffald skal hentes hver uge. De grønne poser kan ikke modstå ben og stilke, der går hul på dem, så der kan løbe væske ud i skraldespanden, og det får det til at lugte fælt.

Preben Kjærsgaard
Roosenlyparken 43

2670 Greve

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?