10. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: 'Ny lov ændrer din varmeregning'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: 'Ny lov ændrer din varmeregning'
Sydkysten debat - 28. marts 2018 kl. 19:11

Solrød Fjernvarme meddeler i brev, at grundet folketingsbeslutning skal regnskabsåret ændres. Samtidig benyttes lejligheden til at forskudsopkræve for tre måneders varmeforbrug, mod tidligere 10 gange om året, for som det forklares: 'Det giver bedre likviditet og færre administrative omkostninger'.

Ja, bedre likviditet for Solrød Fjernvarme, men næppe for forbrugeren, og uden tvivl ville en halvårlig opkrævningsperiode forbedre likviditeten endnu mere(!), og den administrative besparelse må med velorganiserede forretningsgange og dagens 'autobetalinger' være ca. ½ minut pr. kunde/indbetaling.

Typisk eksempel på monopolers handlingsmønstre. Tvangslåste kunder har ingen mulighed for en alternativ leverandør, men for den 'almindelige' pensionist eller for nyetablerede husstande, er to måneders (lån) til varmeselskabet en væsentlig udskrivning.

Forbløffende, at beslutningen på generalforsamlingen er uden indsigelser. Bestyrelsen er sikkert økonomisk 'velsatte' personer, men at de ca. 18% af forbrugerne, der deltog i generalforsamling, accepterer dette ukritisk, kan undre? Kommunalbestyrelsens repræsentant, Hans Odder, har åbenbart ligeledes sanktioneret beslutningen(?).

Solrød Fjernvarmeværk skylder kunderne en forklaring på de økonomiske problemer, der nu fordrer forudbetaling af tre måneders forbrug? Hvad med at betale for erlagt forbrug og gerne med tre måneders kredit!

Jeg opfordrer til en protestbevægelse fra forbrugerne.

Erik Larsholt
Bestyrelsesmedlem for Dansk Folkeparti i Solrød

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?