6. juni 2020
natur
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Naturen i Greve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Naturen i Greve
Sydkysten debat - 16. maj 2020 kl. 10:06
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hver fjerde dansker har under corona-krisen besøgt et naturområde, de ikke har besøgt før.

Samtidig opholder vi os mere i naturen. Samlet viser en undersøgelse fra Kantar Gallup, som Friluftrådet har initieret, at 34 % af danskerne har opholdt sig mere i naturen under krisen, og at det især er unge mellem 18 - 35 år, der rykker i statistikken.

Derfor er det fantastisk, at budgetforliget i efteråret 2019 mellem flertalsgruppen og Socialdemokratiet sikrede mere natur til Greves borgere. Naturpuljen blev efter mange års pause genindført (kun for 2020), hvilket vi i Socialdemokratiet er yderst begejstrede for. Der er ganske enkelt behov for mere natur i vores kommune, særligt med det bygge-boom vi har set, og som vi forventer at se i de kommende år. Byggeprojekter der betyder mindre natur i Greve.

Natur- og Miljørådet har arbejdet hurtigt og effektivt, og har anbefalet Teknik- og Miljøudvalget et alletiders naturprojekt i Olsbækeng - den grønne kile overfor Greve Idræts Center.

Så nu får vi: Ny Sø og paddehul, blomstereng og frugttræer, kvægfold og forhåbentlig et kogræsserlaug, broer og boardwalks, forhøjet udsigtsbakke, borgerinddragelse og muligvis også træningsredskaber, borde og bænke mm.

Heidi Serny Jacobsen og Mikkel Witthøft

Byrådsmedlemmer for A i Greve

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?