2. december 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Lukningen af Børnehuset Syd er katastrofal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Lukningen af Børnehuset Syd er katastrofal
Sydkysten debat - 09. januar 2020 kl. 11:26

Greve Forældreorganisation (GFO) har indtryk af, at beslutningen om at lukke Børnehuset Syd er sket i hast og på et meget tyndt grundlag. Der foreligger ingen handleplan for at sikre børnenes trivsel og udvikling i de nye daginstitutioner.

arrow Læs også: Behandling af sag om børnehus planlagt før administrationen havde målinger

I GFO har vi vanskeligt ved at begribe, at en så alvorlig og indgribende beslutning ikke er baseret på mere åbenhed, faglighed og respekt for de implicerede borgere. Vi er bekymrede for, at den store pædagogiske indsats, som hver dag skaber trygge rammer for disse børn, vil gå tabt. Dels vil det tage lang tid for børnene og deres forældre at opbygge en bæredygtig relation til personale og børnegruppe i den nye institution, men de modtagende daginstitutioner er på ingen måde klædt på til at tage vare på udsatte børn. Dette kræver særlige specialpædagogiske kompetencer, dybdegående kendskab til det enkelte barn og dets udvikling samt et stærkt og tillidsbåret forældresamarbejde.

Greves daginstitutioner er som følge af mangeårige besparelser præget af dårlige normeringer, ressourceknaphed og i nogle tilfælde overbelægning. I GFO har vi svært ved at se, hvordan kommunens almeninstitutioner med nogle af landets dårligste normeringer skal kunne løfte opgaven.

I GFO mener vi, at Byrådet bør genbesøge beslutningsgrundlaget for denne sag og sørge for inddragelse af alle relevante interessenter med henblik på at af- eller bekræfte, om det er den bedst mulige beslutning for de små børns liv.

På vegne af Greve Forældreorganisation

Katrine Schramm,
bestyrelsesmedlem

Haraldsvej 4,
2670 Greve

arrow Kritiske forældre sendte byge af spørgsmål mod byrådet
26. februar 2020 kl. 09:56 Opdateret: kl. 09:56
arrow Dokumenter lå i forvaltningen: Politikere måtte ikke se dem
21. februar 2020 kl. 06:45 Opdateret: kl. 13:55
arrow Børnehuset Syd: Brev var klar før beslutning
17. februar 2020 kl. 13:15 Opdateret: kl. 09:39
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?