19. juni 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Læserbrev til Greves politikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Læserbrev til Greves politikere
Sydkysten debat - 15. oktober 2018 kl. 10:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er med nogen forbavselse, jeg læser, at Greve Kommune vil bibeholde Karlslunde og Tune filialbiblioteker helt UDEN professionel betjening.

Det er selvfølgelig godt, at rammerne og indholdet vedbliver at være til stede - men hvad har man tænkt sig at stille op med formidlingen af læsestof og de andre aktiviteter, som kræver bibliotekarisk bistand?

Er det udtryk for ringeagt for betydningen af personalets faglige kunnen - eller uvidenhed hos politikerne, når man mener, at tingene og bøgerne bare ordner sig selv?

Den hidtidige ordning med delvis selvbetjent åbningstid har vist sig at være bedre end forventet - så havde lånerne da et valg til at lægge deres biblioteksbesøg efter ønske og behov.

Med fuldstændig selvbetjening vil børn under 16 år ikke kunne besøge bibliotekerne alene - hvordan løses dette?

Er vi tilbage til 1969-70, hvor der kom rigtig mange biblioteksvante tilflyttere fra andre kommuner og forventede kulturelle tiltag i Venstre-landkommunen Greve, der satsede meget på idræt og meget lidt på kultur og biblioteksvæsen?

Nu er der atter en hel del byggeri i gang i Tune og Karlslunde, dermed flere nye skatteborgere. Hovedbiblioteket er placeret i den nordligste del af kommunen langt væk fra Karlslunde, Mosede og Tune. Jeg har indtryk af, at folk i de nævnte byer har været rigtig glade for den nuværende ordning.

Tune Bibliotek har gennem flere år været et spareforslag på budgettet, hvorfor? Dette bibliotek fra 1979 er det første og eneste, der er bygget til formålet og fungerer godt som samlingssted i byen.

Kirsten From
Christensen
Margrethe Allé 24

Karlslunde