17. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Juniorpædagoger i Vallensbæk - mange ledige pladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Juniorpædagoger i Vallensbæk - mange ledige pladser
Sydkysten debat - 06. april 2017 kl. 15:08

Bekymrende læsning i Sydkysten den 11. marts 2017. Et kommunalbestyrelsesmedlem i Vallensbæk vil her i 2017 fastholde drenge og piger i oldnordiske kønsroller. Det konservative medlem af Børne- og Kulturudvalget (BKU) Marianne Friis Mikkelsen er fremme med synspunkter om, at drenge kan tilbyde leg og aktiviteter, som piger åbenbart ikke kan. Citat fra læserbrevet: "Pigerne har jo også muligheder, bl.a. babysitterkursus." En forældet kønsrolletanke, som forhåbentlig ikke er fremherskende i den konservative gruppe.

arrow Læs også: Debat: Svar til Erdal Colak og Søren Wiborg

En forælder, Nanna Laudrup Lund, har tidligere skrevet om sin bekymring. Juniorpædagoger skal kun være for drenge. Vi må desværre konstatere, at interessen for faget blandt drenge er stærkt faldende. BKU har netop modtaget en oversigt over antallet af uddannelsespladser til juniorpædagoger i Vallensbæk. Ungdomsskolen kan uddanne 24 elever ad gangen, men antallet af tilmeldte er faldet markant, og kun 10 drenge (ud af 24) møder i praktik.

Socialdemokratiet har derfor foreslået, at ledige pladser på Juniorpædagoguddannelsen fremover tilbydes interesserede piger. Det er en salomonisk løsning, så uddannelsen først tilbydes interesserede drenge og ledige pladser fyldes op med interesserede piger.

Tankegodset om, at piger ikke kan spille fodbold og klatre i træer, hører heldigvis en svunden tid til. Der findes helt sikkert drenge i Vallensbæk, som også kan lave mad, sy og strikke - uha for en tanke.

Erdal Colak og
Søren Wiborg
Medlemmer af Børne- og

Kulturudvalget
Socialdemokratiet i

Vallensbæk

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?