19. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Ingen forhastet beslutning om Ring 5

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Ingen forhastet beslutning om Ring 5
Sydkysten debat - 04. maj 2019 kl. 06:11
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi har på det seneste modtaget mange bekymrede henvendelser om etableringen af Ring 5. Vi forstår bekymringerne.

Med regeringens infrastrukturplan skal der gennemføres forundersøgelse af en ny motorvej fra Køge til Frederikssundsvej. Efter lokale protester kommer nu, som vi forstår det, en bredere undersøgelse, hvor der både ses på nye linjeføringer og mulighederne for at udnytte den eksisterende infrastruktur bedre. Det er et skridt i den rigtige retning, for alle relevante hensyn skal tages med, og at der skal lyttes til lokale bekymringer.

For os er det afgørende, at man ikke placerer en vej i nærheden af bebyggelse. Alle løsningsforslag, der undersøges, skal være skånsomme for naturen. Tiltag, der reducerer trafikstøjen og alle støjreducerende foranstaltninger, der kan laves, skal tages med fra starten og indgå som en del af den samlede vurdering af projektets økonomi. Muligheden for at udvide eksisterende veje skal undersøges og vægtes højt.

Når undersøgelserne så er færdige i 2022 må vi forholde os til de samlede konsekvenser, vejen vil have for vores område. Der er god tid til at få undersøgt alle konsekvenserne grundigt, så der ikke træffes forhastede beslutninger. Vi håber, parterne bag regeringens infrastrukturplan er enige i det.

Henrik Sass Larsen og Astrid Krag

Folketingsmedlemmer for Socialdemokratiet

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?