16. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Greve, Syrien eller konflikten mellem Israel og Palæstina?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Greve, Syrien eller konflikten mellem Israel og Palæstina?
Sydkysten debat - 29. maj 2021 kl. 11:35

Marc Genning
Gruppeformand for Venstre i Greve Byråd

I disse dage fylder forsiderne i høj grad nyheder om konflikter i Mellemøsten. Dette har nu også fundet vej til byrådet i Greve, da Enhedslisten, repræsenteret af Mehmet Dogru, vælger at anvende sin politiske platform til at føre udenrigspolitik.

På seneste byrådsmøde, stillede Mehmet forslag om at Greve Kommune skulle ændre sin indkøbspolitik og samtidig boykotte varer fra Israels besatte områder, vel og mærke uden at kunne svare på, om Greve Kommune i dag indkøber varer fra disse områder!

Ligeledes ønskede Mehmet at vi skulle insistere på at flygtninge fra Syrien skal have en sagsbehandling, der tilstræber, at de skal blive i landet, da Mehmet ikke erklærer sig enig i den sikkerhedsvurdering danske myndigheder vedrørende dele af Syrien er vurderet sikker at rejse hjem til. Til stor overraskelse valgte John Olsen, gruppeformand for Socialdemokratiet at stemme for begge sager skulle sendes til videre behandling. Dette må selv overraske regeringen, da den politiske linje hos moderpartiet er noget anderledes. Uden stillingtagen til uretfærdige konflikter, sikkerhedsvurderinger og krige, så mener vi i Venstre, at vi skal varetage Greves interesser og ikke internationale udfordringer. Dette er folketingets opgave.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?