12. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: GFO efterlyser digital sikkerhed for børn i Greve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: GFO efterlyser digital sikkerhed for børn i Greve
Sydkysten debat - 02. april 2021 kl. 13:30

Stine Randel
Bestyrelsesmedlem i GFO

Rosenvangsvej 40
2670 Greve
Debat: Greve Forældreorganisation (GFO) har fået henvendelser fra bekymrede forældre, som ønsker hjælp til at sætte fokus på kommunens strategi for digital dannelse og sikkerhed i skole- og SFO-tid.

Ifølge flere forældre udleverer kommunen iPads til eleverne til skolebrug, men ifølge forældrene benyttes de også i SFO-tiden. Forældrene er stærkt bekymrede for risikoen for grooming og at børnene risikerer at støde på indhold, som ikke er hensigtsmæssigt, fx voldeligt eller seksuelt indhold. Flere forældre fortæller, at der med skolens iPads medfølger adgang til YouTube, oprettet i det enkelte barns navn med angivelse af skole og klasse. Forældre kommer også med eksempler på børn, som er blevet introduceret til pornografisk materiale i skoletiden eller SFO-tiden på skolens netværk.

GFO har en klar forventning om, at kommunen gør noget ved den digitale sikkerhed ift. iPads, som udleveres af kommunen til børnene. Herudover ønsker GFO, at kommunen sikrer, at en politik for digital dannelse og sikkerhed i børnehøjde implementeres, så forældre i Greve kan regne med, at deres børn kan færdes trygt online i skole og SFO.

Situationen er stærkt bekymrende, så det kan kun gå for langsomt.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?