9. december 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Flere udlændinge skal i arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Flere udlændinge skal i arbejde
Sydkysten debat - 06. maj 2019 kl. 15:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børn ser op til deres forældre. De tager ved lære og efterligner mor og fars måde at leve på.

Derfor er det uacceptabelt, at en alt for stor del af indvandrerkvinderne i Danmark med ikke-vestlig baggrund ikke har et arbejde. I Greve udgør ikke-vestlige indvandrerkvinder eksempelvis 16,6 procent af alle kontanthjælpsmodtagere, men kun 4,6 procent af befolkningen i kommunen.

Vi ved, at arbejdsløshed er arveligt. Vokser man op med forældre, der er på offentlig forsørgelse, så øger det sandsynligheden for, at man selv går samme vej. Det vil vi ikke acceptere. Det kan ikke passe, at bare fordi man krydser den danske grænse, så mister man sin evne til at arbejde. Derfor foreslår vi at stramme den såkaldte 225-timersregel. Det er et krav, som betyder, at man skal arbejde 225 timer om året for ikke at blive trukket i kontanthjælp. Samtidig er det et krav, som vi ved, virker særligt godt for gruppen af indvandrerkvinder. Derfor vil vi hæve timetallet til 365 timer.

Timetallet er mindre, end hvad en skoleelev må arbejde som flaskedreng i Netto på et år. Det synes vi ikke, er for meget at bede sunde og raske mennesker om at arbejde - tværtimod.

Brigitte Klintskov Jerkel
MF, Det Konservative Folkeparti, opstillet i Sjællands Storkreds