16. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Få nu eleverne tilbage i skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Få nu eleverne tilbage i skole
Sydkysten debat - 05. marts 2021 kl. 16:05

Af Morten Dahlin
Folketingsmedlem og medlem af Greve Byråd

Nedlukningen af Danmark har store konsekvenser for skoleeleverne, der kæmper med fagligt efterslæb og udbredt mistrivsel. Det kan ingen være i tvivl om, hvis man har læst den seneste tids hjerteskærende beretninger om unge, som kæmper med udfordringerne ved at være afskåret deres hverdag, skole, og venner.

Desværre har regeringen nægtet at bede myndighederne regne på, om de store elever kunne komme tilbage i skole. Det er for uambitiøst. For hvorfor må eleverne i Tune ikke komme tilbage, fordi der er meget smitte i Kolding? Det giver ikke meget mening.

I Venstre har vi fremlagt en konkret og langsigtet plan for at få Danmark åbnet igen. Vi foreslår, at allerede nu skal elever i folkeskoler, efterskoler og højskoler have lov til at komme tilbage til en hverdag i klasselokalet med vennerne. Selvfølgelig med mulighed for at lukke ned lokalt, hvis det er nødvendigt.

Vi er inspireret af Norge, hvor man med stor succes har formået at få eleverne tilbage uden udbredt smitte. For hvis i Norge kan få eleverne trygt tilbage til deres undervisning og deres klassekammerater, så burde man altså også kunne i Danmark. Derfor burde vi stå sammen på Christiansborg om, at sende elever tilbage, på en sundhedsfagligt forsvarlig måde. Corona er ikke den eneste trussel mod folkesundheden - det er den stigende mistrivsel hos unge, vi er vidner til, også.

Vi skylder vores børn og unge at give dem lidt af hverdagen tilbage.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?