18. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: EU og Ring 5

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: EU og Ring 5
Sydkysten debat - 05. maj 2019 kl. 08:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Facebook-gruppen "Nej til Ring 5 Syd" har der været en debat om EU's rolle i planlægningen af Ring 5. EU beskæftiger sig med planlægning af veje og jernbaner, fordi EU er et handelssamarbejde og derfor beskæftiger sig med, at varerne kan komme frem. Det er dog regeringen, der bestemmer, hvor vejene skal ligge. Det er ikke EU.

Transportpolitik har EU næsten heller ingen indflydelse på. Næsten fordi EU's støjdirektiv regulerer, hvor meget støj borgerne må leve med på forskellige tider af døgnet. EU har også infrastrukturfonde, der understøtter både vej- og jernbanebyggeri.

Hvad kan en valgt Europa-Parlamentariker så gøre?

1. Få CO2 udledningen fra transport med i EU's CO2 kvotesystem. Det har tidligere været foreslået, men forslaget faldt, fordi Europa-Parlamentet stemte det ned.

2. Støjgrænserne sænkes, så de stemmer overens med WHO's anbefalinger.

3. Arbejde for at forhindre motorvejsbyggerier, der øger støjniveauet.

4. Få EU til at sætte mål for, hvor mange der skal tage den kollektive transport. I dag falder antallet af passagerer i kollektiv transport. Det vil kræve, at regeringen udbygger den kollektive transport, og at prisen for at benytte bus, tog eller letbane sænkes.

Inger Staahl Jensen
SF-kandidat til Europa-Parlamentet