21. september 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Derfor skal vi bevare de folkevalgte i regionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Derfor skal vi bevare de folkevalgte i regionen
Sydkysten debat - 12. april 2019 kl. 14:37
Af Mattias Tesfaye (S) og Jesper Clausson (S)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat: Tilbage i foråret 2017 hærgede lægemanglen Ishøj. Læger gik på pension uden nye kom til. Årsagerne var både mangel på uddannelsesstillinger, samt en økonomisk struktur, der gjorde det mindre attraktiv og mere bøvlet, at være læge på Vestegnen.

De læger der var åbne fik hurtigt flere patienter end de kunne tage sig af. De lukkede derfor alle for tilgang. Det var en ond spiral.

Konsekvenserne var til at føle på. Børnefamilier var utrygge, ældre og udsatte måtte rejse langt og ishøjborgere i tusindvis, måtte tage til nabo kommunerne - eller for nogen endnu længere. Noget måtte ændres.

Gennem kampagnen 'Stop Lægemangel på Vestegnen' lykkede det en håndfuld Ishøjborgere er råbe systemet op. Lægemangel kom på dagsorden takket været godt gammeldags folkestyre. Det er det folkestyre regeringen og Dansk Folkeparti, med deres sundhedreform, er i fuld gang med at smadre.

I dag har Ishøj kommune en bedre lægedækning end nogen anden kommune på Vestegnen. De patienter der før rejste langt væk kan nu vende tilbage til trygheden i at have en læge hvor de bor.

Dette lykkedes kun fordi politikere i regionsråd og kommune arbejdede sammen om et fælles mål, nemlig det helt rimelig krav om fri og lige sundhed for alle. Det indebærer også en praktiserende læge.

Mattias Tesfaye,
medlem af Folketinget (S).

Jesper Clausson,
medlem af
regionsrådet (S)