25. april 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Danmark er for lille til store forskelle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Danmark er for lille til store forskelle
Sydkysten debat - 10. januar 2019 kl. 19:37
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi har gennem generationer skabt et samfund, hvor afstandene mellem os ikke var for store. Hvor den stigende velstand kom alle til gavn.

Desværre er udviklingen de seneste år gået den modsatte vej og toppen i samfundet stikker af fra resten. Det er ikke godt. Med den øgede ulighed følger større utryghed for alle.

Derfor skal vi gøre noget. Blandt andet omlægge arveafgiften, så den bliver mere retfærdig. Så der ikke længere er arveafgift på de første 500.000 kroner, der går i arv. Til gengæld skal arveafgiften på meget store formuer over tre millioner kroner hæves.

I Greve og Solrød efterlades i gennemsnit lidt over en million kroner. Dermed får man fuld gevinst hvis bundfradraget hæves.

Virksomheder skal ikke længere have skatterabat for meget høje lønninger til topchefer. Nogle af de allermest ulighedsskabende skattelettelser fra "rødvinsreformen", Lars Løkke gennemførte som finansminister, hvor de 100 rigeste danskere i gennemsnit fik en skattelettelse på 2,7 millioner kroner om året, skal annulleres.

Vi har skabt et af verdens tryggeste samfund gennem en høj grad af lighed. Men det er under pres, når toppen stikker af fra resten. Derfor skal vi handle.

Astrid Krag (S)
Folketingsmedlem