28. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Åbent brev til SF-Henrik i Solrød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Åbent brev til SF-Henrik i Solrød
Sydkysten debat - 04. november 2019 kl. 12:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat: Kære Henrik T.
Først tak for sidst. Det er altid rart at være sammen med dig, grine sammen med dig og lytte til dine politiske synspunkter. Andet ville da også være mærkeligt, eftersom at vi og vores tre partier deler mange grundværdier. Det var heller ikke tilfældigt, at vi ved kommunalvalget i 2017 indgik i et stærkt valgforbund. Resultatet var da også mærkbart, for med i alt seks mandater i Solrød Byråd skabte vi noget nær historie.

Siden da har vi på mange måder passet os selv. Vi er jo hverken kærester eller gift, så på den måde har vi ingen forpligtelser eller partnerskaber at skulle tage hensyn til. Men vi ved - og det håber vi også, at du ved - at når det virkelig gælder, er vi der for hinanden. Derfor har det undret os, at du nu har indgået en budgetaftale med ikke mindst Venstre og Konservative. Vi havde slet ikke set det komme, at du er gået hen og blevet så borgerlig. Vi trøstede os ellers længe med, at du nok blev siddende ved bordet for at gøre et sidste forsøg på at forpurre en partnerskabsaftale mellem bondestanden og godsejerne. Men det gik stik modsat. Pludselig kunne vi læse, at du selv var trådt ind i partnerskabet. Ikke bare for ét år, men for tre år.

Du skal altså i de næste tre år bakke op om en borgerlig politik - for i den periode må du slet ikke prøve at få flere almene boliger til kommunen, og du har skrevet under på, at du ikke vil kæmpe for bedre normeringer i børneinstitutionerne eller flere penge til hverken skolen eller de ældre.

Så kære Henrik T. Vi har alle prøvet noget vildt i vores liv. Men med din tre-årige partnerskabsaftale med de borgerlige slår du os med flere længder. Ja, vi kan faktisk slet ikke kende dig klædt i blåt.

Ja, vi kan ligeså godt sige det, som det er. Vi savner dig, Henrik. Vi savner den gamle Henrik. Den røde Henrik, den grønne Henrik, den humane Henrik, Velfærds-Henrik, SF-Henrik.

Din gode, gamle stol i valgforbundet står her endnu, og vi skal nok holde den varm.

Vi har brug for dig. Kom hjem til os, kære ven. Kom hjem.

Jonas Ring Madsen
medlem af byrådet for

Socialdemokratiet
Bo Nygaard Larsen

medlem af byrådet
for Radikale

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?