27. maj 2020
Erhvervsminister og formand for regeringens hovedstadsudvalg Rasmus Jarlov (K), transportminister Ole Birk Olesen (LA) og miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V) fremlagde  regeringens hovedstadsudspil, der koncentrerer sig om i alt fire fokusområder.
Fremlæggelsen skete hos Disa Industries A/S i Taastrup.
gallery icon

Se billedserie

Erhvervsminister og formand for regeringens hovedstadsudvalg Rasmus Jarlov (K), transportminister Ole Birk Olesen (LA) og miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V) fremlagde regeringens hovedstadsudspil, der koncentrerer sig om i alt fire fokusområder. Fremlæggelsen skete hos Disa Industries A/S i Taastrup.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fotos: Strandpark, boliger og erhvervsbyggeri skal løfte hovedstadsområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fotos: Strandpark, boliger og erhvervsbyggeri skal løfte hovedstadsområdet
Opdateret 24. januar 2019 kl. 14:33
Storkøbenhavn - 24. januar 2019 kl. 09:50
Af Søren Arildsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Køge Bugt Strandpark skal videreudvikles. Der skal bygges flere boliger nær lufthavnen i Roskilde. Og så skal byerne i "enden" af S-togsnettet som f.eks. Køge og Frederikssund have lov til at opføre erhvervsbyggeri længere væk fra stationerne end i dag.

arrow Læs også: - Ændring af støjzone er en positiv overraskelse

Også byer som Hillerød og Høje-Taastrup vil få lov til at opføre større erhvervsbyggeri længere fra stationerne.

Der bliver også givet grønt lys for udvikling af en strandpark ved Køge Bugt, fremgår det af den plan for udbygningen af hovedstaden, som regeringen fremlagde torsdag.

Forslagene er bare nogle af de i alt 80 forslag fra kommuner i hovedstadsområdet, som regeringen imødekommer i forbindelse med sit udspil om udvikling i hovedstadsområdet.

Udviklingen i hovedstadsområdet - der altså strækker sig helt fra Køge til Frederikssund - er reguleret af den såkaldte "Fingerplan", der stammer fra 1947.

Den betyder blandt andet, at der mellem byerne på S-togsnettet er en række grønne områder, kaldet kiler. Regeringen lægger op til en række justeringer af den plan.

Blandt andet skal kommunerne nogle steder have lov til at bruge dele af de grønne kiler, der ikke har nogen synderlig rekreativ værdi, til andre formål mod til gengæld at udpege et andet grønt område til kile.

Eksempelvis skal et motorvejsnært område ved Høje-Taastrup bruges til solceller. Og så skal der udpeges et andet grønt område af samme omfang.

- Regeringen ønsker vækst i hele Danmark. Vi har gjort rigtig meget for yderområderne, og nu præsenterer vi mere end 100 initiativer, som skal skabe vækst i hovedstaden, siger Rasmus Jarlov (K) ved præsentationen torsdag, som foregik på virksomheden Disa Industries A/S i Taastrup.

Regeringen forventer med sin udbygningsplan at skabe 50.000 arbejdspladser. Planerne hvor en opførsel af Avedøre Holme og Lynetteholmen allerede indgår.

arrow Gaver fra regeringen til Roskilde
24. januar 2019 kl. 12:46 Opdateret: kl. 12:24
arrow Borgmester: Udspil er uden perspektiv
24. januar 2019 kl. 11:15 Opdateret: kl. 11:18
arrow Glad Ziegler om nyt udspil: Vi har fået vores ønsker opfyldt
24. januar 2019 kl. 11:03 Opdateret: kl. 11:03
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?