16. oktober 2021
STIHL RE 1
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan vælger du den rette højtryksrenser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan vælger du den rette højtryksrenser

Nu begynder det at blive tid til at finde havemøblerne frem, gøre haven klar til sæsonen og vaske bilen, båden og motorcyklen. Uanset behov og anvendelsesområde findes der en højtryksrenser til opgaven, som hurtigt kan friske både store og små overflader op.


STIHL RE 130 PLUS højtryksrenser

STIHL har tilbudt højtryksrensere i over 25 år og har et bredt udvalg af maskiner af høj kvalitet – lige fra kompakte modeller, der er perfekte til opgaver i hjemmet, til dem, der er egnede til mere krævende anvendelsesområder. Til privatpersoner og mindre opgaver for professionelle har STIHL i alt seks modeller, og det bedste valg afhænger af anvendelsesområdet, og hvor meget maskinen bruges.

„En højtryksrenser er virkelig et praktisk hjælpemiddel, og jeg vil vove den påstand, at vi har en maskine til alle behov. Mit tip er at vælge en højtryksrenser af høj kvalitet, som er nem at bruge og har den rette ydeevne til opgaven. At den er ergonomisk og har høj funktionalitet er to andre, vigtige faktorer, der er værd at have i tankerne,” siger Henrik Tångberg, der er Technical Customer Support hos STIHL Danmark.

Ud over at vælge den rette maskine er der også vigtige ting, man skal være opmærksom på under brug.

„Sørg for at tilpasse vandtrykket til underlaget og bruge det rette rengøringsmiddel. Hvis man f.eks. har en terasse i en mere hård træsort, kan man bruge vaskebørste eller altanrenser monteret på højtryksrenseren. Lidt blødere træsorter har derimod bedst af manuel rengøring med børste eller lavere tryk på højtryksrenseren. Og sidst, men ikke mindst, vil jeg gerne slå et slag for traditionel sæbe som et godt alternativ til rengøringsmiddel til brug på sarte træsorter,” siger Henrik Tångberg.

Bekvem brug

STIHL tilbyder højtryksrensere med forskellig ydeevne, som alle er designet med henblik på bekvem og hurtig brug med gode resultater. Maskinernes komponenter er af høj kvalitet. Pumpehovedet er for eksempel i aluminium eller messing, og alle rotormundstykker er fremstillet i rustfrit stål – som på alle de større modeller er forstærket med keramisk belægning, så der opnås ekstra slidstyrke.

I den såkaldte kompaktklasse finder man fire fleksible højtryksrensere, som er nemme at betjene og udviklet til rengøringsarbejde ved huset og i haven samt f.eks. vask af køretøjer.

I mellemklassen er der to modeller til ekstra besværligt snavs i f.eks. garager og på værksteder, og som med et arbejdstryk på op til 150 bar især henvender sig til krævende husejere og professionelle.

Eksempel på funktioner

  • Alle højtryksrensere fra STIHL har et robust håndtag, så de er nemme at løfte og læsse. RE 90 har et fast transporthåndtag, mens de øvrige modeller er udstyret med et teleskophåndtag, der letter transport og opbevaring.
  • Når det gælder motorer, har RE 90 en universalmotor, og modellerne i mellemklassen har en børsteløs motor, som gør dem endnu mere robuste og slidstærke.
  • Plusset, som findes på de fleste modeller, står for den ekstra komfort, der henviser til smarte detaljer som f.eks. fleksible ledningsholdere, så man slipper for tidskrævende ledningshåndtering, og slangeopruller med sammenklappeligt håndtag.
  • Der findes forskellige former for tilbehør til højtryksrenserne og til særlige steder og rengøringsbehov, f.eks. rengøringssæt til køretøjer, roterende børster og terasserenser.

krævende rengøringsopgaver og høj belastning, f.eks. inden for landbruget, skovbrug, kommuner og byggevirksomheder, tilbyder STIHL RE 282 PLUS og RE 362 PLUS.

Rengøringstips til træhavemøbler

Det er vigtigt med grundig rengøring af dine havemøbler. De står udendørs i flere måneder om året og er konstant udsat for påvirkninger som bl.a. UV-stråler, varme og regn – det slider dine møbler og påvirker synligt udseendet. Her er et par gode rengøringstips!

Havemøbler i hårdt træ som teak, eukalyptus og robinia er særligt vejrbestandige og kan klare ret robust rengøring med en højrtyksrenser. Arbejd altid i træets fiberretning og undgå at spule evt. beskadi­gede områder. Havemøbler i blødere trætyper, eller malet træ, er ikke egnede til rengøring med direkte højtryksstråler. Her bør du enten rengøre dem manuelt eller montere en passende vaskebørste på din højtryksrenser, så du skånsomt opnår et grundigt, rent resultat.

Rengør gerne dine havemøbler mindst tre gange om året – første gang så snart vejret bliver lidt lunt, anden gang om sommeren og så en sidste rengøring, inden møblerne skal i vinterhi. Husk, at du kun bør rengøre træmøbler, når nattempera­turen er over frysepunktet – ellers har træet svært ved at tørre helt, og eventuelle iskrystaller vil beskadige træet.

Rengør effektivt dine træmøbler ved hjælp af en mild sæbeopløsning, som påføres med en blød børste i træets fiberretning. Brug rent vand til at skylle sæben fra træet, og tør derefter møblerne af med en blød bomuldsklud for at fjerne overskydende fugt.
Brug aldrig hårde trådbørster eller grove skuresvampe – uanset hvilken type træ dine møbler er lavet af. Det kan forårsage mikroskader på overfladen, hvilket derefter gør det lettere for snavs at ophobe sig i revner.

Selv de mest holdbare træmøbler bør ikke efterlades udendørs om vinteren, fordi eksponeringen accelererer gråning af træet samt forårsager beskadigelse af maling og anden overfladebehandling. Hvis du ikke har plads i skuret, så husk at dække dem godt til med presenninger for beskyttelse mod vintervejret.

Miljøbevidst motorsav

Benzin eller batteri?

Plejetips til græsplæne

Få græsset grønt igen

Brug tiden bedre