23. april 2021
flis1
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lav din egen gratis flis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lav din egen gratis flis

Foråret er over os, og det varer ikke længe før end ukrudtet begynder at myldre op alle vegne. Kunne man dog bare dække det til…

En af de nemme ukrudtsbekæmpelsesmidler er spredning af et godt lag flis, der hvor man ikke ønsker ukrudt eller andre vækster. Det kan f.eks. være under hækken, mellem stauderne i bedet eller sågar langs havegangen, hvor ukrudtet også har en vis flair for at dukke op igen og igen. Men flis er dyrt – eller er det?

Investeres i en kompostkværn med kniv er der mulighed for at forvandle f.eks. de træer, som du beskærer dette forår inden de begynder at skyde, til praktisk og ikke mindst gratis flis. Der spares således ikke bare på turen til genbrugspladsen, men havens ressourcer genbruges reelt samme sted som de kommer fra. Samtidig sikres en kontinuerlig strøm af frisk flis, for i takt med nedbrydelsen af det, kan der jo laves frisk af nyt afklippet materiale i løbet af året – flis kan nemlig også laves af f.eks. grønne grene fra hækken, når det bliver tid til, at den skal klippes.

En af de helt store producenter af kompostkværne er tyske STIHL, der er kendt for haveredskaber i absolut topkvalitet, så du kan have glæde af din maskine år efter år efter år.Benzin eller el

Det første skridt på vejen i beslutningen om, hvilken kompostkværn, der passer til dig, er valget mellem en el- eller benzindrevet model. En anden vigtig faktor er vurderingen af dine behov – f.eks. arbejdsvolumen, snittematerialets beskaffenhed (blødt eller hårdt) eller den maksimale grentykkelse, som skal findeles. Til støjsensitive steder har STIHL også specielt støjsvage modeller.

Valget falder på benzindrevne kompostkværne, når der skal forarbejdes store mængder snittemateriale, uden at skulle bruge en stikkontakt. Uafhængig af placering, har du med de særligt kraftige benzinmotorer rigeligt med overskud til rådighed, til også at findele tykkere grene.

Eldrevne kompostkværne med høj gennemstrømning egner sig til mange opgaver. Fra den lejlighedsvise snitning af små mængder grønt, til den regelmæssige opskæring af tykkere grene, er den en egnet model til ethvert formål.

Du kan altid finde en kompostkværn fra STIHL, der passer til dit behov, uanset om du har en lille villahave eller en større landejendom – pris fra 2.295,- Og er du i tvivl, så står en autoriseret STIHL forhandler nær dig klar til at hjælpe.


GHE 140 L er en kompakt og foldbar eldrevet kompostkværn med integreret beholder og støjsvag valseteknik.

GHE 150 er en kompakt eldrevet kompostkværn med kraftig elmotor til lejlighedsvis snittearbejde af middelkraftige grene.

GH 460 C er en ekstra kraftig benzindrevet kompostkværn til høj arbejdsvolumen med kraftigere grene – ideel til særligt store mængder snittemateriale.
Der tages forbehold for trykfejl og prisændringer.
Læs flere artikler her

Miljøbevidst motorsav

Benzin eller batteri?

All inclusive for haveredskaber

Plejetips til græsplæne

Få græsset grønt igen

Brug tiden bedre

Miljøbevidst motorsav

Benzin eller batteri?

Plejetips til græsplæne

Få græsset grønt igen

Brug tiden bedre