24. september 2021
Studio Thomas Kettner Hamburg
Foto: Studio Thomas Kettner Hamburg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Igen i år er plæneklipper fra STIHL “Bedst i test”

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Igen i år er plæneklipper fra STIHL “Bedst i test”

Forbrugermagasinet Tænk har testet et hav af forskellige plæneklippere, og igen i år placerer STIHL sig i toppen med flere maskiner

Det kan være svært at vælge den rigtige maskine, når havens maskinpark skal udvides eller fornyes, men der er heldigvis hjælp at hente for de haveglade, da forbrugermagasinet Tænk har testet hele 77 plæneklippere. I testen har eksperter fra Tænk vurderet maskinerne på blandt andet brugervenlighed, støj og selvfølgelig plæneklipning. Og her er det altså plæneklipperen RM 650 V fra STIHL, der har slået hele 76 andre maskiner, og indtaget førstepladsen og dermed den fornemme titel “Bedst i test”. Og det er gode nyheder for STIHL Danmarks landechef, Michael Nielsen, der selvsagt er glad og tilfreds med placeringen:

„Det her er en rigtig god maskine, og nu har vi også eksperternes ord for det. Det er vi utroligt glade for. Jeg tror, at Tænks bedst-i-test-stempel kan hjælpe mange, der søger efter den helt rigtige maskine til haven. Input af høj faglig kvalitet er meget værdsat hos forbrugerne.“

Populær blandt professionelle

STIHL er kendt for skov- og havemaskiner i høj kvalitet, og spørger man Michael Nielsen, hvem der slår græs med årets vindermaskine, så er det ikke kun de kræsne haveejere:

„RM 650 V er også meget populær blandt anlægsgartnere, og det er jo altid et godt tegn, når de professionelle er glade for maskinerne. Modellen er en af vores mest populære plæneklippere på benzin, fordi den er særlig let og manøvredygtig i forhold til, at det er en stærk og kraftig maskine med en stor motor. V’et i navnet RM 650 V henviser til, at denne maskine har variodrift med trinløs hastighed, hvilket gør arbejdet markant lettere. Vindermodellen er desuden lavet i aluminium og har en ekstremt lang levetid, og med vores kvalitetsmaskiner, tager vi også et opgør med brug-og-smid-væk-kulturen.“

Tænks eksperter begrunder kåringen af vindermaskinen med dens evne til at klippe både langt og groft græs. De nævner også, at maskinen er nem at betjene, og at de skridsikre, gummibelagte håndtag er behagelige. Derudover var de begejstrede for, hvor nemt det er at klappe maskinen sammen, hvilket skyldes det praktiske komfortstyr, og ligeledes fremhæves, hvor let de er at indstille klippehøjden.

„Det særlige ved maskinen er også, at motoren ligger i motorophæng, der reducerer vibrationerne under arbejdet, hvilket betyder, at man undgår såkaldte ’hvide fingre’. Maskinen leveres med en multikniv, der findeler græsafklippet, så det kan bruges som biologisk gødning af plænen, hvilket gør græsset grønt og sundt,“ forklarer Michael Nielsen og tilføjer, at man også kan bruge maskinen med den store 70-liter græsopsamler, hvis man foretrækker det.


STIHL RM 650V er „Bedst i test
Benzin eller batteri i 2021?

Selvom robotplæneklippere og andre batteridrevne maskiner bliver mere og mere udbredte i det danske havelandskab, så har benzinmotoren stadig en berettigelse, mener Michael Nielsen:

„Benzinmotoren har jo den klare fordel, at man kan bruge den en hel arbejdsdag uden at være afhængig af strøm og opladning. Det er tit anlægsgartnerne og andre professionelle, der har brug for en maskine, der kan køre uafbrudt. Udviklingen går dog mod stadigt stærkere batterimaskiner, kombineret med kraftfulde rygbatterier, men der skal være maskintyper for enhver smag og til enhver arbejdsopgave. Så længe der også er en efterspørgsel på benzinmaskiner, arbejder ingeniørerne på STIHL hovedkontoret i Tyskland på at optimere og udvikle, så vi altid har skov- og havemaskiner i topkvalitet – uanset om der er tale om benzin- eller batteridrift.“

Ifølge landechefen, så skal man ikke lade sig skræmme af benzinmaskiner, selvom man foretrækker en grøn løsning. For med den særlige miljøvenlige STIHL alkylatbenzin, slipper man for 99% af den skadelige benzen, der er i traditionel benzin.

„Miljøbenzinen er for dem, der søger grønne alternativer. Miljøbenzin er endvidere en virkelig god løsning til din maskine - også fordi den bidrager til en længere levetid på motoren. Desuden har STIHL lanceret en 5-liters beholder til miljøbenzinen lavet af plast i alkylat og med en flerlagsteknologi, som skaber en barriere, der minimerer fordampning af brændstoffet – denne beholder er betydeligt mindre miljøskadelig end eksisterende beholdere på markedet,“ fortæller Michael Nielsen.

Flere plæneklippere fra STIHL i top

Sidste år løb maskinen iMOW RMI 632 med førstepladsen som bedste robotplæneklipper og en flot ”bedst i test” titel, og i år har STIHL faktisk hele fire plæneklippere placeret i Tænks top 10. Allerede på tredjepladsen ligger batteriplæneklipperen STIHL RMA 339 C, der også er anerkendt som “Bedst i test”.

Billedtekst: STIHL iMOWRMI 632 robotplæneklipper og batteriplæneklipperen RMA 339 C er også „Bedst i test“

Forbrugerrådet Tænk er uafhængige, uvildige og videnskabelige, og de tester hvert år et hav af produkter lige fra krydderier til plæneklippere. De tester grundlæggende, om produkterne er sikre og lever op til de løfter, som producenterne giver.

Miljøbevidst motorsav

Benzin eller batteri?

Plejetips til græsplæne

Få græsset grønt igen

Brug tiden bedre