15. oktober 2019
Foto: Katrine Wied
Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Voldsdømt slap for udvisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldsdømt slap for udvisning
Stevns - 12. januar 2018 kl. 13:46
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 24-årig herboende tyrker, som ved Retten i Roskilde er blevet kendt skyldig i og dømt for vold, slipper billigt i forhold til de krav om udvisning og fængsel, som anklagemyndigheden havde krævet som straf.

Den tidligere røveri-dømte tyrkiske mand stod til at skulle 50 dage i fængsel for voldsepisoden, som fandt sted mod en ældre kvinde i hendes hjem på en adresse i Store Heddinge 11. marts i år. Her fandt retten det bevist, at han har taget kvælertag på den 62-årige kvinde samt slået og sparket hende flere steder på kroppen.

Men helt ekstraordinært gjorde domsmænd og dommer straffen betinget.

Den nu dømte mand havde ellers forud for retsmødet i Roskilde nægtet at deltage i en såkaldt paragraf 808-undesøgelse hos Kriminalforsorgen. Og det klare udgangspunkt, når man ikke ønsker at medvirke i en sådan undersøgelse, det er ellers, at der så ikke er grundlag for at gøre en straf betinget. Under retssagen kom det dog frem, at den 24-årige har modtaget kontanthjælp de seneste halvandet år, men i øjeblikket er han i gang med et praktikforløb, hvor han kan forvente fastansættelse efterfølgende. På den baggrund vurderede retten følgende:

- Under hensyn til det oplyste om tiltaltes nuværende personlige forhold, og at tiltalte ubetinget har erklæret sig villig til samfundstjeneste, så har retten helt undtagelsesvis fundet det forsvarligt at gøre straffen betinget med vilkår om blandt andet samfundstjeneste.

Om anklagemyndighedens krav om udvisningen lyder forklaringen på afvisningen:

- Henset til den idømte straf, så er betingelserne for udvisning ikke opfyldt jfr. her ved udlændingelovens paragraf 22, nr. 6.Tiltalte frifindes derfor for udvisningspåstanden.

Han straffes i stedet med 50 dages fængsel, som gøres betinget med en prøvetid i et år under opsyn af Kriminalforsorgen. Inden for seks måneder skal han i stedet have udført 60 timers samfundstjeneste. Ud over dette skal den unge tyrker betale sagens omkostninger.

Som 16-årig blev den nu 24-årige tyrker idømt seks måneders fængsel for et røveri. De tre måneder blev dengang gjort betinget, så han kun skulle sidde i fængsel i tre måneder.

Læs mere om retssagen i DAGBLADET Stevns fredag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk