22. oktober 2021
Hele holdet præsenterer sig for publikum.
gallery icon

Se billedserie

Hele holdet præsenterer sig for publikum.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vinterrevy: Livet er fuldt af gas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vinterrevy: Livet er fuldt af gas
Stevns - 24. februar 2015 kl. 10:00
Af Henrik Fisker

Aktivisterne i Valløby Forsamlingshus havde valgt at sætte borde og stole ind i salen til premieren på Stevns Amatør Scenes vinterrevy søndag eftermiddag. Publikum kunne lige så godt sidde lidt bekvemt og nyde kaffen eller den californiske rødvin, når der nu var plads til det.

arrow Læs også: Vinderen af revy-konkurrence

For plads - det var der nok af i forsamlingshuset, hvor omkring et halvt hundrede mennesker havde købt billet til »En streg i kridtet«. Var der kommet dobbelt så mange, ville de nok have været sat på stolerækker, hvor de skulle strække hals for at se, hvad der foregik oppe foran. Valløby Forsamlingshus har ingen scene, så de 10 revyskuespillere måtte optræde på gulvet.

Indtil videre er der planlagt fem forestillinger mere, og revyen fortjener, at der kommer flere tilskuere til dem. Holdet har lagt betydelige anstrengelser i forberedelserne, og trods en vis nervøsitet forud for premieren kunne de alle gå hjem med en ro i maven. Det gik jo godt!

Vinterrevyen består af ikke mindre end 23 numre i to afdelinger, og så er der råd til, at velkomsten først kommer i tredje nummer. Det er typisk for instruktør Grethe Fischers skæve indfald at indlede revyen med, at de to teknikere er gået udenfor for at ryge, så revyholdet må »improvisere« med en start sang. Denne måde at spille uden for rammen gik igen flere gange undervejs og er et herligt korrektiv til det traditionelle teater.

- Klovne hører sig ikke til i en revy, siger således formand Brita »Lunde« Lindstedt til Mona Gregers Nielsen, der kommer ind fra siden iført sit uimodståelige klovnekostume. Men det er Chivas - sådan hedder hun i stykket - heldigvis ligeglad med, så klovnen med den røde næse dukker op gang på gang og blander sig i handlingen.

Med så mange numre i revyen er der både plads til latter og eftertænksomhed. Der er mest af det første, og nogle af sketcherne er hylende morsomme. Det gælder f.eks. nummeret om den digitale genbrugsstation, der helt ud i det groteske tager gas på det offentliges automatisering af enhver borgerhenvendelse. En anden meget morsom scene oplever vi, da den velklædte kommunale embedsmand: P.E. Nis holder et medrivende foredrag om alle fordelene ved at flytte til Stevns. Den sketch lykkes især godt, fordi de to ærkekøbenhavnere: Lulu og Søren dukker op til borgermødet og stiller irriterende spørgsmål.

Højdepunktet er dog nok én af de sidste scener, hvor en højtstående kineser dukker op på turistkontoret i Rødvig for at tale med turistchefen. Han vil gerne ønske tillykke med verdensarven, og under udveksling af høflige buk spørger han, om fru turistchefen mon har noget imod, at han tager sådan omkring en kilometers penge af Klinten med hjem til Shanghai til den kommende verdensudstilling. Han skal nok fjerne det om natten, så det ikke vækker for stor opsigt, og aflevere det hele tilbage om en måned. På æresord!

Som sagt er der plads til flere tilskuere til de kommende forestillinger, hvor Amatørscenen holder galden flydende. Specielt bør borgmesteren, formanden for Stevns Forsyning, formanden for Hårlev Borger- og Erhvervsforening, Store Heddinges førende dametøjsforhandler og turistchefen i Rødvig i egen interesse se at komme af sted, inden rygterne om deres gøren og laden breder sig i takt med smilet på Stevns.

arrow Lulu og Søren flytter til Stevns
20. februar 2015 kl. 16:11 Opdateret: kl. 12:46
arrow Vind billetter til revy med buffet
13. februar 2015 kl. 06:00 Opdateret: kl. 09:01
arrow Amatørscenen slår en streg i kridtet
06. februar 2015 kl. 13:55 Opdateret: kl. 13:12
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk